AnnonceLuk annonce
Lad os undgå et selvmål

07-05-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lige nu stiger smittetallet i Kalundborg Kommune, særligt i nogle sogne, herunder Vor Frue Sogn. Borgmester Martin Damm (V) håber, at folk vil være med til at passe på hinanden, da det stigende smittetal netop kan betyde nedlukning af sogne, hvis ikke vi passer på. Han vil gerne undgå en nedlukning, og beder derfor borgerne i kommunen om at huske de gængse regler for at undgå smitte i forbindelse med COVID-19.

Smittetallet i Kalundborg Kommune har ellers ligget rigtig fint længe, men det stiger nu temmelig meget, og nogle sogne er i fare for at blive lukket ned. Torsdag hed smittetallet for kommunen 49, dagen før 43, og den 1. maj 27. Derfor beder borgmester Martin Damm (V) om, at alle borgere hjælper med at passe på hinanden ved at spritte hænder, holde afstand og ellers tænke sig om. Han er ikke ude i, at borgerne skal mure sig inde, men han frygter, at man, i kommunen, er i gang med selvmål tæt ved målstregen.

”Vi er nu i gang med en genåbning, som alle har gået og sukket efter længe. Vi ser dog et stigende smittetal i kommunen lige nu, særligt nogle steder, og jeg vil derfor gerne opfordre til genåbning med omtanke. Når vi gerne vil have, at tingene skal være åbne, er det noget af et selvmål, hvis vi, med vores opførsel, sørger for, at det bliver lukket ned igen. Vi skal ikke mure os inde, men jeg vil blot gerne give en reminder om, at vi skal huske at holde afstand, spritte hænder og generelt lige tænke os om i forbindelse med, hvad vi foretager os,” siger han, og fortsætter: ”Vi har ingen indlagte, og det er jo super godt, men hvis tallet stiger for meget i et sogn, bliver vi alligevel lukket ned, og børnene bliver sendt hjem fra skole. Det vil jeg gerne undgå. Vi er næsten fremme ved snoren, men bliver vi en tand for forårskåde, går det galt med genåbningen.”

Muligvis sms fra kommunen i forbindelse med højt smittetal

Kalundborg Kommune overvejer lige nu, hvorvidt de skal sende sms af sted til alle, der bor i visse sogne, da smittetallet her er højt. Bl.a. er der problemer i Vor Frue Sogn, der begynder at nærme sig et kritisk tal i forhold til at blive lukket ned. Modtager man, som borger, en sådan sms, skal man ikke undre sig over, hvorfor kommunen skriver til en. Det er rent beredskabsmæssigt, at det lader sig gøre, og betyder ikke, at kommunen har siddet og fundet tlf.nr. på hver enkelt borger. 

”Vi overvejer lige nu, hvorvidt vi skal sende sms af sted til alle i Vor Frue Sogn, da det her begynder at  nærme sig et kritisk tal. Det er ikke fordi, at vi, på kommunen, har siddet og fundet borgerens tlf.nr., men det er en mulighed, man har rent beredskabsmæssigt, at sende sms ud i visse områder via den pågældende mast i området. Man skal derfor ikke undre sig, og begynde at ringe til kommunen,” siger Martin Damm, og tilføjer: ”Alle vil gerne tilbage til normalen, og helst i en linje, hvor vi hele tiden kan åbne mere og mere, og jeg tror, at det lader sig gøre, hvis vi tænker os om.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0