AnnonceLuk annonce
Kvinder i Kalundborg får børn senere

10-01-2020

Foto: Negative Space.

kontakt@tv-kalundborg.dk  

Gennemsnitsalderen for førstegangsfødende kvinder i Kalundborg Kommune er højere end nogensinde før, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. 

Siden 2006 har Danmarks Statistik ført statistik over gennemsnitsalderen for førstegangsfødende på landsplan, og med undtagelse af ganske få år har tendensen været klar: Kvinderne bliver ældre og ældre, før de for første gang bringer nyt liv til verden. Denne tendens kommer nu også tydeligt til udtryk i Kalundborg Kommune.

De nyeste tal er fra 2018, og her var en førstegangsfødende kvinde i Kalundborg Kommune i gennemsnit 28,5 år, hvilket er højere end nogensinde før i kommunen.

Bud på årsager

Tendensen med ældre førstegangsfødende kvinder har man også noteret hos Babyhelp, og her har man en ganske god forestilling om, hvorfor udviklingen har været, som den har.

”Lad mig starte med at sige, at udviklingen uden tvivl skyldes flere forskellige faktorer. Når dette er sagt, er jeg ret overbevist om, at udviklingen i høj grad spejler en tendens i samfundet. En tendens, der indebærer, at rigtig mange ønsker at opnå en række karrieremæssige mål, inden de får børn. Jeg siger ikke, at man ikke kan få succes på arbejdsmarkedet, selv om man har børn, men der kan ikke være nogen tvivl om, at det er lettere at bevare fokus uden børn, da de små mirakler kræver rigtig mange ressourcer,” fortæller Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af www.Babyhelp.dk Hans partner Casper Ellam Schou supplerer:

”Vi – os i Danmark – har den seneste årrække også oplevet et øget fokus på, at individet skal forløse sig selv og sine behov. For nogle individer vil behovet for at få børn naturligvis stå højt på listen over mål for livet, men for andre vil der være en række andre ting på bucket-listen, som de ønsker at få krydset af, inden de bevæger sig videre til næste fase af livet. Det være sig blandt andet karrieremæssige mål, men også rejser og lignende.”

Ældst og yngst 

Frederiksberg Kommune tager i 2018 titlen som den kommune, hvor kvinderne ventede længst tid, før de fik børn. Gennemsnitsalderen for en førstegangsfødende var her 31,5 år. Den kommune, hvor kvinderne i gennemsnit var yngst, var Læsø Kommune, hvor en førstegangsfødende i gennemsnit var 25,8 år.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0