AnnonceLuk annonce
Kvinde kræves idømt fængsel for corona-vold

18-04-2020

Tirsdag i den kommende uge skal den første sag, hvor en person er tiltalt for coronarelateret vold for retten. En 29-årig kvinde er tiltalt for vold i Gørlev.

Ved et optrin i gården bag værtshuset ’Det lille Apotek’ i Gørlev spyttede en 29-årig kvinde angiveligt sit offer i hovedet og råbte, at hun var smittet med coronavirus.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen, som er blandt de første - hvis ikke dén første - sag om coronarelateret kriminalitet. Sagen bliver behandlet ved Retten i Holbæk i den kommende uge.

Den 29-årige kvinde er tiltalt for overtrædelse af straffelovens milde voldsparagraf - paragraf 244 - som ofte omtales som simpel vold. Hun nægter sig skyldig. Optrinnet ved 'Det lille Apotek' fandt sted d. 13. marts i år.

Ud over spytteriet er kvinden tiltalt for at have skubbet, revet og bidt sagens offer.

Landets domstole har i flere tilfælde tilkendegivet, at der ses med særligt strenge øjne på vold og trusler, hvor truslen om coronasmitte optræder. Det endda inden coronastramningen trådte i kraft.

I flere tilfælde har dommere nemlig valgt at varetægtsfængsle personer, som hostede eller lignende mod politifolk og truede med coronasmitte.

Det fremgår af sagens anklageskrift, at anklagemyndigheden vil have kvinden idømt fængsel. Hvor lang en sådan straf i givet fald skulle være, fremgår ikke. Det oplyser anklagemyndigheden normalt ikke inden en straffesag.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0