AnnonceLuk annonce
Kviktest klar fra mandag

31-01-2021

Af Jens Nielsen

14.000 daglige kviktest bliver i Region Sjælland tilbudt til borgere og medarbejdere fra mandag d. 1. februar. Kviktestene tilbydes ved faste teststeder og som udkørende testenheder til blandt andet virksomheder.

Region Sjælland har fået tildelt 14.000 af de i alt 100.000 daglige kviktests på landsplan, og de indgår som en vigtig del i kampen mod COVID-19. Regionerne har efter et udbud indgået aftaler med private leverandører. I Region Sjælland har SOS International vundet udbuddet.

"Kviktesten er et vigtigt værktøj i arbejdet med at få COVID-19 under kontrol. Vi har i Region Sjælland placeret de faste teststeder ud fra kriterier som geografi i forhold til regionens egne testcentre, ligesom vi også har set på, om der ligger store uddannelsesinstitutioner eller virksomheder, som det vil være hensigtsmæssigt at tilgodese," siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

40 procent af kviktestene vil blive tilbudt fra de seks faste teststeder i Kalundborg, Roskilde, Ringsted, Næstved, Nykøbing F. og Køge fra mandag den første februar. De resterende 60 procent vil blive fordelt på lokale pop-up teststeder og udkørende biler. Placeringen af pop-up teststederne er regionen i dialog med SOS International og de kommuner, som vil få et pop-up teststed, om. Indtil da vil kapaciteten blive brugt på virksomheder, sociale institutioner, plejecentre og botilbud.

Kviktestene er et supplement til de 15.000 daglige PCR-test, der allerede udføres i regionens testcentre. Region Sjælland har PCR testcentre i alle regionens kommuner.

I Kalundborg Kommune er der mulighed for at få foretaget en kviktest på parkeringspladsen hos Meny fra mandag morgen kl. 08, og torsdag d. 4. februsr vil en mobil testenhed være til stede på parkeringspladsen ved Kvickly, hvor medarbejdere fra byens supermarkeder kan blive testet.

Region Sjællands testcenter for PCR test, er at finde på Hareskovvej 13 (lige over fopr Gyproc). Her er åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 15. Der skal bestilles tid inden test.

Fakta:


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0