AnnonceLuk annonce
Kvickly fremtidssikres energimæssigt

14-01-2018

De sidste gamle kølediske i Kvickly skiftes nu ud, og varehuset bliver freonfrit område. Grøntafdelingen skal også have nye køleskabe. Foto: Kvickly

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kvickly i Elmegade i Kalundborg bliver freonfrit område. Når det nye el-system er oppe at køre, kan der sælges overskudsvarme til Kalundborg Forsyning, ifølge varehuschef Kirsti Thygesen.

Elektrikere og andre håndværkere rykker om kort tid ind i Kvickly i Kalundborg. Her vil man i løbet af 2018 gennemføre en omfattende opdatering af de mange elektriske installationer i varehuset. Såvel kølediske, lys, målere, vandvarmere, ventilation og meget andet opgraderes, og der etableres et såkaldt Teknisk Net.

Udskiftningen af de forskellige installationer er næste trin i moderniseringen af det store varehus, og den vil resultere i et langt mere grønt varehus, end forholdene er i dag. Opdateringen går i høj grad ud på at få et mere miljøvenligt varehus med et lavere strømforbrug, og ikke mindst så skrottes de sidste gamle kølediske, så Kvickly fremover bliver helt freonfrit.  

Kvickly var sidste år igennem en større ombygning, hvor der blandt andet blev indrettet en ny slagte- og fiskebutik i front for kunderne, og i år handler det om at udskifte diverse el-systemer til én enhed. De nuværende køleinstallationer udskiftes, og kunderne kommer til at opleve en meget moderne udgave med låger bl.a. i grønt-afdelingen.

”Vi glæder os til, at de nye installationer kommer på plads, og arbejdet vil foregå, så vore kunder generes mindst muligt,” lover Kirsti Thygesen, der er varehuschef for Kvickly Kalundborg.

Ansvarlig og grøn drift

Varehuset er med i Coop Energiprojekt 2020, der handler om en ansvarlig og grøn drift, hvor der kan spares på energien. Ifølge Kirsti Thygesen kan de nye installationer spare mindst 30 pct.på udgifterne. Det er penge, som i stedet kan bruges til at hæve serviceniveauet, og indføre lavere faste priser på mindst 600 varer.

Det nye el-system i Kvickly vil kunne styres og kontrolleres via en app på mobilen, når alle installationer er gennemført. App’en vil blandt andet kunne give en aktuel status over el- forbruget, og systemet kan fjernstyres hjemmefra, så forbruget styres døgnet rundt - også uden for åbningstiderne.

Ifølge Kirsti Thygesen bliver Kvickly fremtidssikret, også energimæssigt. ”Vi er med til at tage ansvar i forhold til miljøet, og det har vi det rigtig godt med. Opdateringen ligger helt i tråd med vores indstilling til økologi og vores indstilling til genbrug, og det betyder, at der skal spares på ressourcerne”.

Hun nævner i den forbindelse også, at Kvickly arbejder på at sælge overskudsvarme til Kalundborg Forsyning, når det bliver muligt. Alle energi-installationer skal dog først være oppe at køre, inden det kan lade sig gøre.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0