AnnonceLuk annonce
Kunststafet kommer til Kalundborg

02-08-2020

I Kalundborg er det Ditte Forchhammer som vil føre den hvide væg rundt i byen. Privatfoto

MIN TOURNÉ med en Gallerivæg er en performativ udstilling, som bevæger sig gennem Danmark og en metode til at undersøge processerne i det danske kunstmiljø landsdækkende.  Den 23. august kommer den hvide væg til Kalundborg.

Projektet tager udgangspunkt i den hvide væg og inviterer kunstnere fra forskellige steder i landet til at agere med væggen gennem en række endags solo udstillinger. En kunstner bliver afløst af en ny kunstner i en ny by; som en kunststafet gennem landet hvor væggen manuelt bliver trukket gennem hver by.

Projektet starter i København og slutter i Aalborg med stop i Lyngby, Virum, Roskilde, Kalundborg, Samsø, Odder, Århus, Randers og Brønderslev. Undervejs vil væggen udstille værker fra kunstnere som bor i de enkelte kommuner og byer den kommer igennem.

Forstil dig at du står i dit køkken og kigger ud af vinduet. Der vil du se en væg med kunst komme rullende forbi dit vindue eller du er ude for at købe ind og passerer denne væg, som bliver trukket frem. Det er et møde med kunsten i offentligheden og i privaten. Det er for dem der savner kulturen, for dem der normalt ikke når ud til den, og til dem der ikke tror, det er noget for dem. Kunst har en enorm social og kulturel betydning, men det er en relativ lille del som samfundskunsten når ud til. Det ønskes der at lave om på gennem synliggørelse af kunsten.

Ditte Forchhammer

I Kalundborg vil kunstneren Ditte Forchhammer udstille i sin baggård i Nice`s Hus og vil herfra føre os rundt i byen.

Udstillingen starter kl 11.00 ved Ditte Forchhammers atalier på Sct. Jørgensbjerg 30. Herefter føres udstillingen gennem byen. Ruten går gennem Kordilgade, til havneparken, Gisseløre og tilbage til  Nice`s Hus (Sct. Jørgensbjerg 30) omkring kl. 14.30

Forchhammer har arbejdet som billedkunstner siden 2006, hvor hun med sine malerier fortæller historier og skaber glæde.

Malerierne er farverige, erotiske og kærlighedsfulde med mere eller mindre "skjulte" motiver. Når man ser malerierne er det tydeligt at hun er af den type kunstner som maler med hjertet. 

Udover de traditionelle maleredskaber, maler Forchhammer også med porrer og forårsløg som giver det særlige fine strejf.

Ruten kan følges på hjemmesiden: www.engallerivaeg.com

I kan også lære mere om kunstneren på: www.ditteforchhammer.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0