AnnonceLuk annonce
Kunstner fra Kalundborg Billedskole skal tegne Børnenes U-landskalender

09-03-2017

Af Jens Nielsen

Omkring 200 var interesserede i opgaven, men det bliver Martin Nebelong, som underviser i tegning på Kalundborg Billedskole, der får opgaven med at tegne Børnenes U-landskalender 2017.

Det står fast, efter DR for første gang nogen sinde har holdt en konkurrence om at illustrere kalenderen, som i år kommer for 55. gang.

"Martin har i flere år undervist børn og unge i tegning på Bispegården", fortæller børnekulturkonsulent Søren Vind, - "han laver "tegne-maraton", mange timer i træk på søndage". Søndag den 19. marts sker det igen, og i programmet for dagen lyder det: "5½ time med manga-tegning. Kun for de sejeste, coole og mest udholdende. Martin Nebelong styrer. Han laver et helt specielt program for dagen. Og der er plads til nybegyndere, semi-gode og profs. Du behøver ikke have andet med end madpakken og noget at drikke. Du går hjem med en stak tegninger, der gør vennerne grønne i hovedet af misundelse og får forældre og bedsteforældre til at besvime af stolthed."Martin Nebelong, der er 34 år, har nu frem til den 1. juli til at sætte sig ind i universet til de to kalendere, der i realiteten skal laves, fordi der både er en kalender, der knytter sig til DR1-universet og til julekalenderen på DR Ramasjang. Derudover skal der også tegnes 48 tegninger, som skal gemme sig bag lågerne.

Levende og varm stil

”Nebelongs stil er levende og varm. Hans brug af lys og skygge og en sprudlende farvepalet skaber et legende udtryk, der inviterer os med ind i hans magiske verden, hvor både store og små børn vil elske at gå på opdagelse. Og sammen med hans brug af magisk realisme, fungerer Nebelongs stil rigtig godt til Børnenes U-landskalender. Vi glæder os til jul og rigtig meget til at se Nebelongs julekalendere,” lyder det i motiveringen.

Selv siger Martin Nebelong, at han søgte om at få opgaven med det samme, da han hørte, at DR søgte tegnere til kalenderen.

”U-landskalenderen har altid hængt hos os i mit barndomshjem op til jul, og der er derfor noget helt specielt i, at jeg får mulighed for at sætte mit eget præg på illustrationerne. Derudover har jeg en datter på tre år, og jeg glæder mig til at lave en kalender til hende og de andre børn, der skal have den op at hænge i år. Jeg håber, at mit arbejde vil være med til at skabe et godt overskud til Danida, og det vigtige arbejde de udfører", siger Martin Nebelong, der har arbejdet professionelt med at illustrere, siden har var 20 år.

Tilmelding til arrangementet d. 19. marts, KLIK HERFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0