AnnonceLuk annonce
Kunst på biblioteket

05-05-2021

Jette Toubro Olsen fra Kalundborg Bibliotek er i gang med at gøre klar til optakt til Kunst i Pinsen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Traditionen tro kommer et udvalg af kunstnere, der alle deltager i pinseruten, ind på biblioteket i Kalundborg, og hænger et lille udvalg af værker op, som optakt til Kunst i pinsen. I år er dog lidt anderledes grundet COVID-19 restriktioner.

Kalundborg Kommune har inviteret kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og kunstværksteder i Kalundborg Kommune til at deltage i Kunst i Pinsen 2021. I pinsedagene, den 22. til 24. maj kl. 11-17 åbner en mangfoldighed af udstillingssteder dørende for alle kunstinteresserede. Såvel professionelle som amatører udstiller deres værker i udstillingssteder, værksteder, atelierer og private hjem overalt på Midt- og Vestsjælland. Men inden da kan man få en forsmag på kunsten på Kalundborg Bibliotek, hvor værkerne vil være at se frem til den 20. maj. I dag, onsdag, i løbet af dagen kommer ni lokale kunstnere derfor forbi Kalundborg Bibliotek for at udstille et udvalg af deres kunst. Kunsten kan ses frem til torsdag den 20. maj. 

”Det er jo en tradition, at vi laver arrangementet her, som en optakt til Kunst i Pinsen, men normalt kommer alle kunstnerne ind og hænger op her om formiddagen, men det kan vi ikke i år grundet corona restriktioner. Derfor har vi fordelt dem alle i løbet af dagen i stedet,” fortæller  Jette Toubro Olsen, der er Informations- og Kulturformidler ved Kalundborg biblioteker. 

Når kl. slår 15 i dag vil alle de ni kunstnere formentlig have fundet vej til biblioteket, og de forskellige kunstværker vil være udstillet.  Der er i alt 28 udstillere fra Kalundborg Kommune, der er med i Kunst i Pinsen i år.

Det er alle mulige forskellige kunstnere, der er med. Vi er syv kommuner, der er sammen om projektet, og som noget nyt er Roskilde også kommet med i år,” fortæller Jette Toubro Olsen.

Ny konkurrence

”Der har i mange år været tradition for en konkurrence, men den udfasede vi sidste år grundet corona, og den kommer ikke tilbage i den form. Men til gengæld har vi en konkurrence kørende på Facebook i stedet. Man kan se mere på vores Facebookside,” slutter Jette Toubro Olsen.

Kunst i Pinsen gennemføres i et økonomisk og praktisk samarbejde mellem Slagelse, Sorø, Kalundborg, Holbæk, Lejre, Roskilde og Ringsted kommuner. Vil man vide mere om Kunst i Pinsen kan man gå ind på deres hjemmeside www.kunstipinsen.dk  


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0