AnnonceLuk annonce
Kunder fra hele Sjælland henter flødeboller i Kalundborg

18-12-2016

Der er altid en smagsprøve på de lækre flødeboller når man besøger fabriksudsalget. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Spangsberg Chokolade åbnede for godt et år siden et fabriksudsalg i Kalundborg, det er blevet en succes, og nu kommer kunderne fra det meste af Sjælland.

De fleste kender nok tv reklamerne med flødebollefirmaet Spangsberg, som har sin helt egen flødebollelov, for godt et år siden rykkede Spangsberg Chokolade ind i Kalundborg med et fabriksudsalg i den tidligere Eurogran fabrik på Stejlhøj, hvor der i mange år blev fremstillet chokoladepulver til drikkeautomater.

Det er Michael Spangsberg som ejer fabriksbygningerne, og meningen med fabrikssalget var i starten at sælge 2. Sorterings flødeboller fra stedet, men som tiden er gået er sortimentet blevet udvidet med masser af andre slik produkter fra firmaet, varer som chokolade, bolcher, slikpinde, lakrids og vingummi, og kunderne kommer til i en lind strøm, i sær her op til jul er der ekstra travlt, og der langes flødeboller ud over disken i et rasende tempo.

”Vi har kunder som kommer fra det meste af Sjælland for at handle, ja faktisk har vi også kunder fra Lolland”, fortæller Line Sørensen, som er daglig leder på fabriksudsalget, og fortsætter, ”ud over Københavns området er vi faktisk det eneste Spangsberg fabriksudsalg på Sjælland, og det kører kunderne langt for, mange laver en hel udflugt ud af det, og så har vi rigtigt mange institutioner som kommer og handler her, både de helt unge, men også ældre i kørestol”.

Så snart kunderne kommer ind i butikken på Stejlhøj møder de en kasse med flødeboller, her er der gratis smagsprøver på de vanedannende flødeboller. ’Du må godt’, som de siger i reklamerne.

Fabriksudsalget har åbent onsdag, torsdag og fredag fra 11 til 17

Fra hundeprutter til flødeboller

Det var Michael Spangsberg der opfandt slik som ’hundeprutter’, ’mågeklatter’ og andre sjove navne, det blev en kæmpe succes på fabrikken BonBon, som Spangsberg i 2001 solgte. Det var også Michael Spangsberg der opfandt BonBon-land som han i 2007 solgte. I 2004 købte han Eurogran i Kalundborg som så blev solgt igen i 2009, og siden har bygningerne på Stejlhøj stået tomme, men stadig med Spangsberg som ejer af bygningerne, I november 2015 blev Spangsberg fabriksudsalget så indrettet og åbnet.

Spangsberg Flødeboller blev opfundet i 2010 hvor Spangsberg købte Viking Chokolade i Tåstrup, som var gået konkurs.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0