AnnonceLuk annonce
Kulturpakker til ældre

11-07-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kultur og oplevelser kan skabe fællesskaber og håb, og have en positiv virkning på livskvaliteten. Derfor har Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune afsat penge til Kulturpakker til ældre i 2021 og 2022. Det betyder, at der i efteråret inviteres til 16 forskellige arrangementer for målgruppen ’ældre’. 

Målet med Kulturpakkerne er, at aktive ældre rækker hånden ud til andre ældre i lokalsamfundet, som er mindre aktive, så man får de ældre med, der normalt ikke deltager i sociale aktiviteter. Det handler altså om at mindske ensomhed.

Efterårets kulturpakker afvikles i samarbejde med en række foreninger i Kalundborg kommune, som bl.a. har seniorer som målgruppe: Ældresagens afdelinger i Høng og Gørlev, Føllenslev-Særslev Pensionistforening og Lungeforeningen, Hjernesagen og Hjerteforeningen i Kalundborg. Det betyder, at de 16 arrangementer er fordelt til byerne Høng, Gørlev, Snertinge og Kalundborg. Kulturpakkerne for 2022 udbydes til efteråret, hvor foreninger igen kan søge om medværtsskab. 

Billetter er gratis. Betalingen for at deltage er, at man inviterer en nabo eller bekendt med. Det betyder med andre ord, at en billet gælder for 2 personer. Billetterne kan bookes via www.kulturpakkerkalundborg.dk eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborg Kommunes biblioteker. Lørdag den 10. juli kl.10 åbnes for billetter til de første tre arrangementer. 

De øvrige arrangementer offentliggøres den 20. august samtidig med, at Kalundborg Biblioteker udgiver deres halvårlige store arrangementsmagasin. 

Noget for alle

Der er dømt musikalsk underholdning og hygge, hvor publikum kan synge med på de kendte Shu-bi-dua sange, når duoen Shubiforsjov besøger Vesterlundens Aktivitetshus i Snertinge den 20. august. Måske lader nogle blandt publikum sig rive med og tager en dans, når Sjubiforsjov DUO sætter ”Tryk på” med ”NamNam” og ”Fed Rock”. Det er Føllenslev-Særslev Pensionistforening, der er værter ved arrangementet. 

Onsdag den 25. august kommer Pusle Helmuth til Høng Kultursal, og holder foredraget ”Livet bag kulisserne og livet som barnestjerne”. Pusle Helmuth er barnebarn af Osvald Helmuth og datter af skuespiller Frits Helmuth. Hun havde sin første rolle som 3- årig i “Min Søsters Børn”, og var ligeledes med i de efterfølgende film i filmserien. Pusle Helmuth fortæller i sit foredrag om sine oplevelser med at være barnestjerne, og at vokse op i skyggen af filmkulisserne uden en far og med en enlig mor med en masse ambitioner på hendes vegne. Vært på arrangementet er Ældresagens afdeling i Høng. 

Den 7. september kan man opleve irsk folkemusik, når Jane Og Shane gæster Kalundborg Hallerne. Duoen fra Danmark består af engelske Jane Clark og irske Shane Donnelly. Jane & Shane spiller hovedsageligt irsk og engelsk folkemusik, ofte blandet med Jazz og bluegrass. Jane & Shane spiller også med Niels Hausgaard, og engelske Jane og irske Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd, de er begavede underholdere i absolut særklasse. Værter på arrangementet er Lungeforeningen, Hjernesagen og Hjerteforeningen i Kalundborg.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0