AnnonceLuk annonce
Kultur lærer børn at stikke hovedet ind i tigerens gab

18-03-2019

Foto: Claus Stener

Der er gys, grin og gåsehud på skoleskemaet, når Kulturpakker byder på scenekunst med noget på hjerte.

Koncerter, dansebesøg og teaterforestillinger har siden 2010 under navnet Kulturpakker været en naturlig del af skoleåret i Kalundborg Kommunes skoler.

Fra først i marts og skoleåret ud er der fuld gang i scenekunsten, som tæller 41 teaterforestillinger og 14 danseteaterbesøg for børn på i alt 23 skoler.

For børnekulturkonsulent Søren Vind bliver et af højdepunkterne, når teatertruppen Frøken Fracasos Kompagnis kommer til kommunen med deres sandfærdige cirkushistorie ”Tamme tigre findes ikke”.

”Jeg har set forestillingen på forhånd, og jeg glæder mig sådan til at vise den!” lyder det fra en begejstret Søren Vind.

Teatret starter turné i kommunen i dag, mandag den 18. marts og spiller 12 forestillinger på 9 dage.

Forestillingen bygger på den sande historie om tigertæmmeren Mabel Stark, og udover at være en medrivende fortælling, hvor man næsten kan lugte savsmuldet og ønske mod til selv at stikke af med cirkus, håber de to skuespillere også, at deres optræden vil inspirere børnene til at turde møde livets udfordringer.

”Vi lever i en tid, hvor sikkerhed står højt på dagsordenen, men i kølvandet på det stigende sikkerhedsfokus er det som om, frygten også stiger. Der er så mange ting, der er farlige, og så mange ting, der kan gå galt. Men er det ikke vigtigt, at børnene netop lærer at tage livtag med frygten? Som Mabel Stark siger: Tamme tigre findes ikke, og derfor elsker jeg dem. Eller oversat til forestillingens budskab: Vi ikke kan kontrollere alt, og måske er det netop det, der er så smukt og fantastisk ved livet,” siger Maja Skovhus Rehøi og Anna Panduro fra Frøken Fracasos Kompagni.

For børnekulturkonsulent Søren Vind er kultur med noget på hjerte netop pointen med at have Kulturpakker i skolerne:

”Det bedste børneteater griber barnet om hjertet, løfter måske hjertet lidt af krogen, klemmer det let og hænger det meget forsigtigt på plads igen. Så både gyset, gråden og grinet er vigtigt, ikke bare som underholdning, men til at lære børnene at tackle livets store og små trængsler.”

Kalundborg kommune har en aftale med de tre nationale kompetencecentre Dansehallerne, Teatercentrum og Levende Musik i Skolen om at gøre ordningen med kulturpakker så god som muligt. Ordningen sikrer, at alle grundskoleelever hvert år oplever både teater, dans og koncerter.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0