AnnonceLuk annonce
Krydstogtanløb til Ny Vesthavn næste år

29-11-2018

Spirit of Discovery bliver først leveret i 2019. Til september gæster nybygningen Kalundborg.

Af Jens Nielsen

Kalundborg Havn kan i 2019 glæde sig til at få besøg af to krydstogtskibe, som for første gang gæster Kalundborg, dvs. at de har ”jomfruanløb” her. Begge skibe ejes af britiske krydstogtrederier, hvoraf det ene ofte tidligere har sendt skibe til Kalundborg. De to krydstogtanløb skal foregå ved Ny Vesthavn.

I år måtte Kalundborg Havn vinke farvel til fem krydstogtanløb, da rederiet mente at havneforholdene var for små og at man prioriterede sikkerheden

Vi ser dette som en tydelig indikation af, at det var rigtigt af os at iværksætte byggeriet af Ny Vesthavn. For med Ny Vesthavns 15 meters vanddybde og 500 meter lange kaj vil vi uden problemer kunne tage imod store krydstogtskibe,” sagde Bent Rasmussen, havnedirektør Kalundborg Havn, tidligere på året.

Ny Vesthavn skal stå færdig til marts næste år, og allerede næsten inden ’malingen er tør’, anløber det første krydstogtskib til den nye havn.

Den 22. april fra kl 12.00 til kl 22.00 får Kalundborg Havn besøg af skibet Magellan fra det britiske rederi Cruise & Maritime Voyages. Magellan har plads til 1860 passagerer og 680 besætningsmedlemmer og er med sin længde på 222 meter og bredde på 32 meter ikke helt lille. I øvrigt har Magellan en dansk forhistorie, idet skibet er den sidste store nybygning fra Aalborg Værft, hvorfra det blev leveret i 1985.

Spritnyt skib

Den 23. september fra kl. 09.00 til kl 19.00 får Kalundborg Havn desuden besøg af skibet Spirit of Discovery fra det ligeledes britiske rederi Saga Cruises. Saga Cruises er en gammel kending i Kalundborg, idet rederiet mange gange tidligere har sendt skibe til Kalundborg, men denne gang er skibet nyt – helt spritnyt leveres til rederiet i 2019:  Spirit of Discovery bliver et flot besøg. Skibet har ikke bare jomfruanløb i Kalundborg. 2019 er i det hele taget første sæson for Spirit of Adventure. Skibet har en længde på 236 meter og en bredde på 31 meter.

Begge skibe anløber Ny Vesthavn.

Mindst seks anløb i 2020

Bent Rasmussen oplyser endvidere at der i 2020 er anmeldt seks krydstogtanløb indtil videre, men at der stadig kan nå at komme flere på listen.

”Vi ved med sikkerhed at der kommer seks krydstogtskibe i 2020, men der arbejdes stadig på at få lukket de sidste aftaler, så tallet kan nå at blive større,” fortæller Bent Rasmussen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0