AnnonceLuk annonce
Kronprinsen stak til søs med med børn fra Kalundborg

29-06-2021

H.K.H Kronprinsen stak til søs med en gruppe børn fra Kalundborg. Foto: Red Barnet/ Cathrine Hasholt 

Af Jens Nielsen

Solen stod højt på den blå himmel, da skonnerten Fylla stævnede ud fra havnen i Svendborg mandag middag. Med ombord var 12 unge fra Red Barnets sommerferielejr fra Kalundborg, en flok frivillige og en helt særlig gæst. Red Barnets protektor H.K.H. Kronprinsen var nemlig med på sommerlejrens første dag.

Der blev talt både sømandssnak og om EM i fodbold, da H.K.H Kronprinsen mandag eftermiddag mønstrede skonnerten Fylla og tilbragte en eftermiddag under solens stråler i Det Sydfynske Øhav sammen med 12 unge fra Red Barnets sommerferielejr fra Kalundborg.

Kronprinsen sang med på sømandsviser og satte sejl på den smukke skonnert, da den tog turen langs kysten fra Svendborg til Faaborg. Vejret var lige så kongeligt som selskabet, og stemningen var hyggelig og afslappet som på enhver anden af Red Barnets 53 sommerlejre, som for alvor bliver skudt i gang i denne uge.

Og det var en Kronprins i sit rette element, der bandt knob og spillede Uno på dækket med de unge deltagere

”Det er en kæmpe oplevelse for mig at være med på de her udflugter med Red Barnet. For mit vedkommende varer turen jo kun en enkelt dag, men jeg får rigtig meget ud af at møde de børn og unge, som er med på turene. Jeg har efterhånden haft en del oplevelser med Red Barnet – både ude i verden og herhjemme i Danmark – og uanset scenariet, så ser jeg jo, hvordan de oplevelser, som Red Barnet sætter op for børn og unge, virkelig motiverer dem og er med til at skabe trivsel,” fortæller H.K.H Kronprinsen

Tiltrængt ro og struktur til søs
Efter den klassiske ’tre-kaffe’ og kage, som hører sig til på et skib, var det tid til at tage sejlene ned og sætte kurs mod havnen i Faaborg. Her afmønstrede Kronprinsen og sagde tak for denne gang. Det gjorde han med endnu en god oplevelse i sin rygsæk som protektor for Red Barnet.

- Jeg har endnu en gang fået bekræftet, at de initiativer vi tager og gør i Danmark – og særligt i Red Barnet – giver barnet eller den unge en ro og en tro på sig selv. Der er mange, der ikke helt kan finde fodfæste i deres egen tilværelse. Så kommer de her og får den ro og struktur, som børn i virkeligheden godt kan lide.

Fakta om Red Barnets ferielejre
Red Barnet har siden 1949 afholdt ferielejre for børn, unge og familier, der befinder sig i udsatte positioner. På ferielejrene deltager børn, unge og familier i positive fællesskaber og aktiviteter, der kompenserer for en række centrale afsavn, de oplever i hverdagen.  

Red Barnet afholder både ferielejre for børn i alderen 7-12 år, teenlejre for unge i alderen 13-18 år og familielejre for forældre med børn i alderen 7-12 år. Alle deltagere på Red Barnets ferielejre henvises af fagligt personale med indsigt og godt kendskab til de børn, unge og familier, som har brug for Red Barnets sociale tilbud.

I år arrangerer Red Barnet 53 sommerlejre rundt omkring i landet for omkring 1.200 børn og deres forældre. Det er lige så mange deltagere som i 2020, hvor antallet var rekordhøjt.

Ferielejre ombord på Fylla
Red Barnet har holdt ferielejre i samarbejde med Fylla siden 2019, og det er siden blevet en fast del af Red Barnets lejrkoncept.

Fylla har plads til at medtage en besætning på højst 26 personer (20 deltagere og 6 frivillige). Kalundborg lokalforening afholder for andet år i træk ungelejr ombord på Fylla. I 2021 afholder Kalundborg to ungelejre på Fylla til stor gavn for unge, som er særligt udfordret af bl.a. ensomhed. De unge er henvist i samarbejde med det boligsociale projekt, Tryghed og Trivsel i Kalundborg kommune.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0