AnnonceLuk annonce
Tømmerup Skole har fokus på kreativitet

05-11-2020

Designproces på Tømmerup Skole med kreativ tavle med QR koder.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På Tømmerup Skole har 5. og 6. klasse afviklet deres første designproces fra start til slut. 

”Idéen udsprang af et lærermøde, hvor der mellem ledelse og ansatte var en dialog om, at vi, som lille skole, måtte vise ”verden”, at vi sagtens kan lave spændende innovative processer, både fagligt og kreativt. Samtidig har vi et øget fokus på kreativitet og skabende processer,” fortæller skoleleder på Tømmerup Skole, Jimmy Sørensen.

Opgaven lød på, at eleverne kom med bud på, hvordan Tømmerup Skole tiltrækker nye elever til. De skulle altså fokusere på, hvad skolen er god til og ligeledes, hvordan man får det kommunikeret ud til omverdenen. 

”Eleverne arbejdede med FIRE- designprocesser (F-Forstå, I-idegenerering, R-realisering, E-evaluering). Først skulle de forstå problemet: Hvordan skulle vi tiltrække flere elever til skolen? Hvorfor skulle vi tiltrækkeflere elever til? Og hvad er det vi er gode til?Derefter lavede de en idé-genering vha. forskellige innovative øvelser, hvor de skulle tænke ud af boksen, og finde på idéer til at løse et muligt fremtidigt problem,” fortæller Jimmy Sørensen.

Under udvælgelsesprocessen blev en tavle på skolens væg ved P-pladsen valgt. Den blev brugt til innovative øvelser til idé-genering, hvor eleverne fik idéer til, hvordan den skulle se ud, og der var mange forslag. Lige fra lysende lamper, der sendte besked til folks mobiltelefoner, til oplevelseskasser, hvor der var ting i, som forbipasserende kunne røre ved og meget mere. Valget blev til 3D modeller skåret i krydsfiner som, via QR-koder, sendte budskaber om, hvad de synes om skolen til forbipasserende. 

”Eleverne lavede skitser til, hvad de synes, vi er gode til på skolen. Derefter udvalgte de deres bedste idé, og lavede en prototype af deres model, som skulle være i 3D. I realiseringsfasen savede de deres modeller ud i krydsfiner og malede dem. Til slut blev der lavet QR-koder til deres egen design-model, som fortæller den forbipasserende, hvad lige netop deres design-model betød,” fortæller den stolte skoleleder.

Pladen, med de mange forskellige modeller, hænger ud til vejen på Tømmerup Skole, og alle kan gå hen og scanne den enkelte QR-kode og få en kort beskrivelse af ,hvad figuren på tavlen står for og betyder. Pladen er altså børnenes interaktive reklame for deres skole. Alle er velkomne til at bruge tavlen, og Jimmy Sørensen er ikke i tvivl om, at de på Tømmerup skole igen vil bruge de kreative processer til at lave spændende projekter, der inkluderer både faglighed og kreativitet. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0