AnnonceLuk annonce
Kraftigt blinkende lys fra Asnæsværket

13-01-2020

Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Flere borgere har siden søndag aften undret sig over det kraftige blinkende lys fra skorstenene på Asnæsværket. Et lys, der ikke normalt generer, men som har generet en hel del borgere i løbet af aftenen og natten.

En del borgere har skrevet på blandt andet Facebook, at de søndag aften og natten til mandag har observeret et meget kraftigt og blinkende lyst fra Asnæsværket. Et lys, der ikke tidligere har været der, og har generet i stuerne og soveværelset hos flere. Det skyldes imidlertid, at den lysføler, der skal dæmpe lyset, når det bliver mørkt - netop for, at det ikke skal genere nogen, er gået i stykker i går. Lysene er på skorstenene, fordi det er et lovkrav fra luftfartsmyndighederne af hensyn til flytrafikken.

Hos Ørsted var de ikke klar over det før, at TV-Kalundborg henvendte sig på borgernes vegne, men de har nu konstateret fejlen, og er i gang med at udbedre den, så lyset ikke generer, når det bliver mørkt i aften. 

”Lysføleren må være gået i stykker i går, hvilket vi ikke var klar over. Men det er vi blevet opmærksomme på nu, og de er i gang med at få lavet lysføleren, så lyset igen bliver dæmpet, når det bliver mørkt. Lyset skal lyse og blinke kraftigere om dagen, hvilket er et lovkrav fra luftfartsmyndighederne af hensyn til flytrafikken. Vi beklager meget, at nogle er blevet generet af lyset, men det er ikke noget der fortsætter. I aften skulle det gerne igen lyse, som det har gjort de sidste 20-30 år,” fortæller Carsten Birkeland Kjær, der er presseansvarlig hos Ørsted.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0