AnnonceLuk annonce
Kræmmermarked: Gæster trodser regn

10-07-2021

Trods det lidt triste vejr lørdag formiddag var der alligevel gæster på kræmmermarkedet i Gørlev. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Gørlev Heste- og Kræmmermarked, som i sommer er uden heste, og derfor vel mere korrekt hedder Gørlev Kræmmermarked - for en stund i hvert fald, åbnede dørene fredag kl. 14, hvor folk stod i kø. Anderledes var der lørdag formiddag, hvor vejret viste sig fra sin våde side.

Det klarede dog op lørdag eftermiddag, og det lokkede endnu flere gæster til sommerens kræmmermarked i Gørlev trods regnen. Men lørdag formiddag, da TV-Kalundborg var forbi, var vejret endnu noget vådt. Flere havde dog iklædt sig passende tøj, og var alligevel rundt ved de forskellige boder for at gøre en god handel. Men denne sommer er der desværre ingen heste grundet COVID-19.

”Det giver da et marked, der er lidt tomt selv om, at der er mennesker. Og der er ingen tvivl om, at vi mister menneske på, at vi ingen heste har med denne gang, da der altid vil være en del, der udelukkende kommer pga. hestene. Men det er jo netop også årsagen til, at vi har valgt ikke at have heste med denne gang, da vi kun må være 500 på pladsen ad gangen. Derudover vil det kræve, at vi indhegner hele hestedelen separat, og det bliver simpelthen for omfattende,” fortæller Helge Carlsson, der er en del af Gørlev Udvalget, der har stået for Gørlev Heste- og Kræmmermarked siden 1977.

Heste med til efteråret

Når Gørlev Heste- og Kræmmermarked er tilbage til efteråret, bliver det med heste med mindre, at restriktionerne bliver skærpet. Næste gang der er Heste- og Kræmmermarked i Gørlev er den 17.,18. og 19. september, hvor Johnny Skouenby, der også er en del af Gørlev Udvalget, vil stå for hele heste-delen for første gang. Gørlev Heste- og Kræmmermarked begyndte faktisk som et hesteskue i 1977 for den belgiske hesterace, men har udviklet sig sidenhen til også at indeholde kræmmere. 

”Jeg tror faktisk, at de kom ganske hurtigt til. Allerede slut 70’erne faktisk,” fortæller Helge Carlsson.

Trofaste kunder og kræmmere

Ifølge Helge Carlsson er vejret, som en typisk dansk sommer. Nogle gange er det sol og varme, andre gange regn, og det slår ikke de garvede markeds-folk ud af kurs. 

”Vejret er jo som dansk sommer nu kan være. Det skifter, og sådan er det. I går var det dejligt vejr, og der stod folk i kø. Nu er det ikke så godt, og der er endnu ikke så mange gæster på pladsen, men de har lovet opklaring i eftermiddag, og så kommer der flere,” siger han.

Faktisk roser udvalget kunderne for at være trofaste uanset vind og vejr – eller ændrede forhold på markedet grundet COVID-19.

Dog bød eftermiddagen på fuldt hus så at sige, og folk stod i kø, da der max må lukkes 350 gæster ind til kræmmermarkedet grundet forsamlingsforbuddet.

Selv om, at tingene er anderledes i år, og vi har måtte ændre på mange ting, kommer markedsgæsterne trofast, og der er ingen brok. I går stod folk i kø for at komme ind, hvor de normalt bare kan gå ind, men fordi vi skal have styr på, hvor mange der er på pladsen har vi et system, og det betyder, at folk ikke bare kan gå ind, som de plejer. Vi har lavet et simpelt system med 500 plastikbolde, og det fungerer fint,” fortæller Lotte Carlsson, og Helge Carlsson supplerer: ”Derudover har vi også oplevet en meget stor opbakning fra alle kræmmerne. De har virkelig været bakket op, og var utrolig glade for at se hinanden igen efter en lang periode uden kræmmermarkeder. De har virkelig hygget sig sammen de sidste dage i det gode vejr.” 

Der er 80 kræmmerboder og Kim Larsens Tivoli på dette års sommerkræmmermarked i Gørlev. Der har været rift om de ca. 80 boder, der er blevet plads til på sommermarkedet. Grundet COVID-19 restriktioner må man max. være 500 personer på pladsen ad gangen inkl. kræmmere, hjælpere og gæster. For at kunne sikre, at man overholder kravet, har udvalget valgt at tage entré til pladsen, så man har et system til at tælle gæsterne.

Gørlev Kræmmermarked har åbent lørdag indtil kl. 18 og søndag fra kl. 9-16. Vil man vide mere om markedet, kan man gå ind på www.goerlevhesteogkraemmer.dk eller på ’Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked’ på Facebook. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0