AnnonceLuk annonce
Lavede kostumer til Olsen Banden

15-06-2020

Lotte Dandanell. Foto: Morten Husted.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kostumier og designer Lotte Dandanell udstiller et bredt udvalg af sine kreationer på Kalundborg Museum fra den 20. juni til den 30. august. Lotte Dandanell er nok mest kendt for sit virke som kostumier på Olsen Banden filmene, Huset på Christianshavn og på andre danske produktioner og storfilm. 

Blandt de mange film, Lotte Dandanell har skabt kostumer til, er Olsenbanden, og det gælder ikke alene Yvonnes bemærkelsesværdige skrud med de store hatte, men også for eksempel Bennys ternede jakke, lidt for korte bukser og særdeles synlige gule sokker. Tegningerne til bandens kostumer er også med på Lotte Dandanells udstillinger, og de er stadig populære, kan hun konstatere ud fra antallet af solgte tegninger.

Hendes kreative udfoldelser stoppede ikke med hendes sidste film: Vilde Svaner fra 2009. Tværtimod er hun meget aktiv ved symaskinen. Hun indsamler og genanvender gamle broderier til ny designede jakker, frakker og nederdele og som pynt på bluser og kjoler i et meget farverigt univers. Stofrester og andre materialer anvender hun til billedkollager, puder og tasker. Lotte Dandanells blik for detaljen er legendarisk. Hendes kreationer er ikke færdige, før de for altid har forladt hendes sybord. Får hun øje på et særegent broderi, der lige kan passe ind i et ærme i stedet for det, hun applikerede ind i sidste uge, sprætter hun op og laver om.

Lotte Dandanell er vokset op i Havnsø. Som ung boede hun et år i Paris og blev derefter uddannet på Kunsthåndværkerskolen (Danmarks Design Skole) 1961-65. I 1965 startede hun et årelangt engagement som kostumier på Nordisk Film, indtil hun i 1977 blev freelancer. Hun forsatte med kostumedesign til film- og teaterproduktioner og skrev indimellem også bøger.  

I udstillingen på Kalundborg Museum vises et udvalg af hendes store produktion. Flere af de udstillede kreationer er til salg.

Læs også: Næste stop Kalundborg for fantasifulde kostumerFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0