AnnonceLuk annonce
Pris på 40.000 kr. til lokal sportsmand og ildsjæl

18-09-2018

Adm. direktør for Equinor Refining Denmark, Jofrid Klokkehaug, overrakte Kondensatprisen 2018 til Jan Sylvest Jensen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det var en glad og stolt Jan Sylvest Jensen, formand for Kalundborg fægteklub, der tirsdag eftermiddag modtog Kondensatprisen 2018 på 40.000 kroner, ved et festligt arrangement hos Equinor Refining Denmark i Kalundborg.

Jan Sylvest Jensen, formand for Kalundborg fægteklub, blev dette års modtager af Kondensatprisen 2018. Med prisen følger, foruden æren, 40.000 kr.

Priskomiteen var ikke i tvivl om at det var Jan Sylvest Jensen som skulle have dette års Kondensatpris, og formand for priskomiteen, Martin Damm, læste Priskomiteens indstilling op for de mange som var mødt frem i kantinen hos Equinor Refining Denmark, tirsdag eftermiddag.

”Jan har igennem mange år brændt for fægtesporten. Han er selv tidligere elitefægter, men er mest kendt som en ildsjæl til at fremme sporten på Kalundborgegnen og i Danmark.

Jan var formand for fægteklubben i Holbæk, men syntes at der skulle startes op i Kalundborg med egen fægteklub. Det var han med til at stifte i 2005. siden da har Kalundborg markeret sig i fægtesporten, og der har været afholdt flere mesterskaber i byen. Også Jans familie er bidt af sporten, hvilket bevirker en del rejseaktivitet i ind- og udland, bl.a. er datteren Rebekka og sønnen Kenneth begge en del af det danske landshold.

Fra 2010 har Jan været formand for Dansk Fægteforbund. Jan har også spillet en betydelig rolle for arbejdet med at få etableret den nye idrætshal Spiralen i Kalundborg. Helt fra starten var Jan med i arbejdsgruppen sammen med de øvrige foreningsfolk, og har bidraget med mange gode idéer til, hvordan en helt ny type idrætshal kunne skabe de bedste vilkår for de idrætsgrene, der ikke lige passer ind i en tradition sportshal.”

Jan Sylvest Jensen fik prisen på de 40.000 kroner overrakt af adm. direktør for Equinor Refining Denmark, Jofrid Klokkehaug.

”Det her er lidt uvant for mig jeg blev meget overraslet over at i kunne finde på at tænke på mig, det er ikke ret langt tid siden at jeg selv stod og overrakte priser, og må nok sige at det er betydeligt nemmere at overrække en pris end det er at få en pris,” sagde den glade prismodtager til forsamlingen

Uddelt for 22. gang 

Kondensatprisen blev indstiftet af Statoil Raffinaderiet, nu Equinor Refining Denmark, i forbindelse med indvielsen af Kondensat raffinaderiet i 1995 og det var således 23. gang prisen blev uddelt.

Kondensatprisen uddeles til en person eller klub, der gennem sit virke på særlig vis har fremmet kulturelle formål herunder også idræts og ungdomsaktiviteter i lokalområdet eller en person eller klub, der gennem kunst eller idræt har præsteret særlige resultater.

Prismodtageren udpeges af en komite bestående af borgmester Martin Damm, rektor Peter Abildgaard Andersen og redaktør på Nordvestnyt Jakob Erhardt Pedersen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0