AnnonceLuk annonce
Kompetenceløft til lærerne i 10. klasse

12-02-2021

EUC Nordvestsjælland har afsat en kvart mio. kr. til kompetenceløft af lærerne i deres 10. klasses forløb i Kalundborg og Fårevejle. På billedet direktør på EUC Nordvestsjælland Steffen Lund.

kontakt@tv-kalundborg.dk

EUC Nordvestsjælland har afsat en kvart million kroner til kompetenceløft af lærerne i deres tre 10. klasses forløb i Kalundborg og Fårevejle. I Kalundborg på Allikelund Gymnasium udbydes en ordinær 10. klasse – kaldet K10, og der er, på nuværende tidspunkt, tre klasser.

Direktør på EUC Nordvestsjælland Steffen Lund fortæller, at 10. klasse har høj prioritet, da det er en vigtig del af uddannelsesforløbet for mange unge, der har brug for et år mellem 9. klasse og ungdomsuddannelserne.  

”Vi har på EUC Nordvestsjælland en forståelse for, at 10. klasse ikke blot er afslutningen på folkeskolen eller en tidlig start på en ungdomsuddannelse. Det ligger lige midt i mellem. At skulle lave inspirerende og motiverende undervisning i dette felt, kræver en særlig pædagogik og didaktik, og det er netop det vi tager hånd om ved at afsætte omkring en kvart million kroner til at efteruddannelse alle de af vores medarbejdere, der arbejder med elever i et af vores 10. klassestilbud,” fortæller han. 

Kompetenceløftet foregår i samarbejde med Forum100% sekretariatsleder Ph.d. Jesper Knudsen. Forum100% arbejder med at uddanne ledere og medarbejdere i uddannelsessektoren til på bedst mulige måde at varetage en pædagogisk og faglig solid undervisning. Samarbejdet med EUC Nordvestsjælland sigter mod at lave et koncept til kompetenceformidling i 10. klasse, som også kan bruges andre steder i landet. 

Ledere og undervisere har allerede afholdt de første møder, hvor fokus har været på at afdække, hvilke kompetencer underviserne ønsker, der skal være fokus på. Karen Marie Bach Christensen der er rektor på Allikelund Gymnasium og dermed for K10 udtaler:

 ”Det er en meget spændende proces, og den kommer til at strække sig ind i næste skoleår. Forventningen til dette forløb er, at underviserne får et kompetenceløft samtidig med, at de bliver endnu mere bevidste om hinandens ressourcer og kompetencer. Et kompetenceløft, der kan sætte os i stand til at give vores elever et endnu bedre 10. skoleår på vores forskellige 10. klassestilbud”. 

Efter 10. klasse fordeler eleverne sig bredt ud over uddannelseslandskabet. Af dem der valgte en ungdomsuddannelse har 51 % valgt gymnasial uddannelse i enten Kalundborg, Holbæk eller Høng, mens de resterende 49% valgte en erhvervsuddannelse i enten Kalundborg, Holbæk, Roskilde, Slagelse og København.  

Vi gør meget ud af at introducere eleverne til forskellige ungdomsuddannelsestilbud. Vi har et godt og tæt samarbejde med de andre uddannelsesinstitutioner f.eks. foregår en del af undervisningen på K10 i Kalundborg på Kalundborg Gymnasium, hvor de bliver undervist i deres profilfag. Kompetenceløftet har først og fremmest fokus på den relationelle kompetence, men vi har også hele tiden for øje, at eleverne står over for et valg af ungdomsuddannelse, som vi ønsker at støtte dem i på den bedst mulige måde,” slutter Steffen Lund.  


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0