AnnonceLuk annonce
Kommunen kommer med vejledning for tangproblemer

09-08-2019

Der er store problemer med tang på Bjerge Sydstrand, nu kommer Kalundborg Kommune med en vejledning. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune udarbejder en vejledning til brug for de grundejerforeninger som har problemer med tang på stranden, det blev besluttet på Teknik- og Miljøudvalgets møde torsdag.

Flere badestrande i Kalundborg Kommune har problemer med tang, især er et område på Bjerge Sydstrand hårdt ramt, og det har fået en række sommerhusejere samt Lokalrådet for Gørlev og Omegn på banen, for at få et dialog med Kalundborg Kommune om hvordan problemet kan løses.

Nu har tang problemet været drøftet på Teknik- og Miljøudvalgets møde og resultatet er blevet at Kalundborg Kommune nu udarbejder en vejledning for hvordan man som gruppe opretter et tanglaug, og hvordan tang kan håndteres, bl.a. hvordan tangen kan bortskaffes.

”Der findes faktisk allerede løsninger andre steder i kommunen, hvor forskellige grundejerforeninger selv håndterer tangen, dem er administrationen nu i gang med at kikke på og så kommer der en vejledning som kommer til at gælde for alle i Kalundborg Kommune, både dem der allerede har en løsning med at fjerne tang på badestranden og eventuelle nye områder som bliver ramt af tang problemet,” siger Jakob Beck Jensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Udvalgsformanden regner med at vejledningen er færdig i starten af 2020, så der kan findes en løsning på tang problemerne på Bjerge Sydstrand inden næste sommer.

”De strande hvor Kalundborg Kommune har offentlige badebroer og p-pladser, bidrager vi selvfølgelig økonomisk på lige fod med grundejerne,” siger Jakob Beck Jensen, men ellers er det grundejerne der selv kommer til at betale for at fjerne tangen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0