AnnonceLuk annonce
Kommunen klar med hjælpepakke på op mod 50 mio. kroner

04-05-2020

Kalundborg Kommune vil sætte flere anlægsprojekter igang som en del af en hjælpepakke. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flertalsgruppen bag 2020 budgettet er netop blevet enig om at lave en hjælpepakke på op mod 50 mio. kr. til anlægsarbejde.

Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Konservative, som står bag kommunens budget 2020, er netop blevet enige om at lave en hjælpepakke til brug for anlægsarbejder, som ligger uden for det allerede vedtagne budget.

Borgmester Martin Damm lægger vægt på at hjælpepakken skal bruges til anlægsprojekter, og ikke til egentligt byggeri, for her har håndværkerne rigeligt at lave.

”Hvis man laver en hjælpepakke, skal det også være en pakke der hjælper nogen, og vi kikker ind i en byggeaktivitet, altså byggerier i Kalundborg Kommune, på den anden side af en milliard kroner inden for den kommende tid, uden at vi vedtager noget, så derfor er det som at hælde benzin på et bål, hvis kommunalbestyrelsen sætter endnu mere byggeri i gang, så derfor, når vi kommer til at kikke på nogle initiativer, så er det ikke at bygge noget oven på jorden, så kikker vi nok mere i retning af anlægsbranchen, de har ikke lige så travlt som håndværkere der bygger huse, dvs. forbedring af veje og anlæg, måske rive gamle huse ned som skæmmer de området de ligger i,” siger Martin Damm.

Det kommunale anlægsloft er blevet ophævet på grund af corona-situationen, og derfor er det muligt at sætte gang i flere anlægsprojekter.

På det næste økonomiudvalgsmøde her i maj måned vil flertalsgruppen bestille en liste fra administrationen på, hvad der kan lade sig gøre og hvad det koster, og som samtidig kan igangsættes hurtigt.

”Der er altså ikke tale om at fremrykke projekter som allerede er vedtaget, men om helt nye projekter, formentligt i omegnen af 25 til 50 mio. Kr.,” siger Martin Damm.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0