AnnonceLuk annonce
Dom på 1,7 mio. kr. ankes ikke

21-04-2017

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune blev tidligere på måneden dømt ved retten i Holbæk, til at betale 1.731.413,90 kr. til en svært mentalt handicappet og autistisk ung mand.

Kalundborg Kommune har besluttet ikke at anke sag om efterbetaling af 1,7 mio. kr. Beslutningen er taget på baggrund af samråd med kommunens advokat efter en grundig vurdering af den meget omfattende domsafsigelse og en meget kompleks sag, både menneskeligt og juridisk, oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse

.


Der er under retssagen fremkommet dokumentation for forældrenes udførte arbejde, en dokumentation der ikke tidligere har foreligget. Ydermere har retssagen også bevirket, at sagsøgers oprindelige krav på 2,4 mio. kr. er blevet nedjusteret til 1,7 mio. kr.
Derudover er det såvel advokaten som Kalundborg Kommunes vurdering at det ikke overvejende sandsynligt, at landsretten med den lovgivning, der pt. er gældende, ikke vil nå til andet resultat.

Mandens forældre havde passet den unge mand, indtil han blev 18 år. Herefter skulle den unge mand have hjælp stillet til rådighed af kommunen, hvilket han imidlertid ikke fik.

Efter en lang række klagesager og et længere forløb afgjorde Ankestyrelsen, at han var berettiget til hjælp 24 timer i døgnet.

Forældrene havde i hele perioden passet den unge mand i hjemmet, og retten afgjorde, at han havde krav på betaling af det nævnte beløb til betaling af udgifterne til hjælpen. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0