Kommune har meldt biogasanlæg til politiet

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at de har modtaget en politianmeldelse af Kalundborg Bioenergi fra Kalundborg Kommune. 

Kalundborg Kommune har, efter lang tids kommunikation mellem kommune og Kalundborg Bioenergi, valgt, at melde biogasanlægget til politiet, fordi de ikke overholder anlæggets miljøgodkendelse i forbindelse med lugtgener.

”Administrationen i Kalundborg Kommune har udarbejdet papirerne, og anmeldt Kalundborg Bioenergi til politiet, men det betyder ikke, at vi stopper dialogen med virksomheden. Vi vil fortsat lægge hårdt pres på dem,” siger Jakob Beck Jensen (V), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Kommunikationsansvarlig Martin Bjerregaard ved Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse af Kalundborg Bioenergi, og han fortæller, at man vil se på sagen snarest muligt.

”Vi sætter en jurist på sagen, og vil selvfølgelig se på, om der er sket en lovovertrædelse, så snart vi har mulighed for det. Men nogle sager er vigtigere end andre, forstået således, at fx varetægtsfængsling er vigtigere for os at prioritere. Dermed ikke sagt, at sagen ikke er vigtig, men at vi er nødt til at prioritere rækkefølgen,” siger han. 

Lars Kaster, der er talsmand for de mange naboer, der er generet af biogasanlægget, er glad for, at kommunen endelig har handlet. 

”Det er da dejligt, at der endelig er sket noget fra kommunens side, og at de har taget alle klagerne seriøst. Jeg frygter dog, at det ikke gør en forskel, at man politianmelder fra kommunens side, men vi håber selvfølgelig på det bedste,” siger han. 

Del