AnnonceLuk annonce
Beslutningen er truffet: En chance til en friskole

22-02-2017

Der måtte hentes ekstra stole ind til de mange tilhørere, der var dukket op til kommunalbestyrelsesmødet. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går, til kommunalbestyrelsesmødet, var mange mennesker mødt op for at deltage pga. punktet i dagsordenen om nedlæggelse af Røsnæs Skole. Det blev endelig slået fast, at Røsnæs Skole lukker med udgangen af skoleåret 2017/18. Den lidt senere lukning af skolen betyder, at arbejdet med etableringen af Friskolen på Røsnæs fortsætter, så skoletilbuddet på Røsnæs bevares.

Der var mange rosende ord til Røsnæs Skole og dens nytænkende undervisning og gode resultater, da kommunalbestyrelsen i går slog fast, at skolen nedlægges med udgangen af skoleåret 2017/18.

”Jeg vil gerne slå fast, at Røsnæs Skole er en rigtig god skole, der bl.a. er utrolig god til at inkludere alle børn. At vi står her i dag, har intet med skolens kvalitet at gøre, men manglen på børn. Men de skal have muligheden for at skabe en friskole, og derfor indstiller Børne- og Familieudvalget, at man først lukker skolen med udgangen af skoleåret 2017/18,” siger Gitte Johansen (V) medlem af kommunalbestyrelsen og formand for Børne- og Familieudvalget.

Lokalsamfundet vigtigt

Medlem af Kommunalbestyrelsen, Jesper Hjelm Jensen (Ø), tilkendegav også, at Enhedslisten normalt ikke er for friskoler, men at man i dette tilfælde vægtede lokalsamfundet og børnene højere, og derfor var for, at man gav kræfterne bag Røsnæs Skole en chance for at skabe en friskole.

”Det er jo ikke en hemmelighed, at Enhedslisten normalt ikke støtter privatskoler, men vi er nødt til at understøtte projektet med en friskole herude, da det ser ud til, at de kan få noget godt op at køre, og netop fange de elever, som vi ikke har kunne. Lokalsamfundet skal have chancen,” siger han.

Da beslutningen var truffet, var der lettelse at spore hos de mange, der var mødt op for at støtte op om det nye friskole-projekt på Røsnæs.

”Som skolebestyrelsesformand er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at skolen bliver nedlagt, men samtidig var det ikke uventet og på baggrund heraf har vi jo allerede igangsat etableringen af Friskolen på Røsnæs, så der fortsat bliver et skoletilbud på Røsnæs. Røsnæs Skole har været lukningstruet en del gange pga. det faldende børnetal, og jeg kan være nervøs for, at vi står i en lignende situation om nogle år, hvis ikke vi gør noget andet, hvilket vi jo så gør,” siger Karin Anholm, bestyrelsesformand på Røsnæs Skole, og fortsætter:

”Der var mange rosende ord fra alle partierne til Røsnæs Skole bl.a. for vores grønne profil, udeskolen og vores inkluderende miljø. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for og stolt af. Vi som styregruppe for Friskolen på Røsnæs vil gøre alt for, at ånden, miljøet og resultaterne fra Røsnæs Skole videreføres i Friskolen. Som en lærer skriver på Facebook, så må vi stå sammen de sidste 1½ år, skabe stabile forhold for børnene og være behjælpelig med at udvikle folkeskolen til en friskole på Røsnæs.”

Også borgmester Martin Damm (V) støttede op om Børne- og Familieudvalgets indstilling om, at skolen først skal lukke med udgangen af skoleåret 2017/18.

”Det er vigtigt, at lave en overgangsfase, mens der er børn i skolen at bygge videre på. Jeg havde gerne set, at vi kunne fortsætte med en kommunal skole på Røsnæs, men det har vi ikke kunne, så nu må vi forsøge at hjælpe med at lave en anden skoleform og støtte, og derfor anbefaler jeg også, at vi følger Børne- og Familieudvalgets indstilling,” siger han.

21 kommunalbestyrelsesmedlemmer stemte for Børne- Og Familieudvalgets indstilling om at lukke Røsnæs Skole med udgangen af skoleåret 2017/18, og seks stemte imod.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0