AnnonceLuk annonce
Kommer der biogasanlæg ved Brokkebjerg?

10-08-2018

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

PlanEnergi har på vegne af Febjerg Biogas A/S indgivet ansøgning om at etablere et biogasanlæg på Lerchenfeldvej 231, i Brokkebjerg ved Kalundborg. Der har været adskillige klager fra bl.a. naboer over, at man muligvis vil sige ja til et biogasanlæg i Brokkebjerg. 

Miljø & Teknikudvalget har valgt at gå videre med behandlingen af anmodningen om at lave et biogasanlæg på Lerchenfeldvej, i Brokkebjerg ved Kalundborg, i form af, at man vil lave en miljøkonsekvensrapport. Derefter vil man tage stilling til, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at lave et sådan anlæg. Der har allerede været adskillige klager fra bl.a. naboer til et nyt biogasanlæg.

Sagen blev behandlet af Kommunalbestyrelsen på et møde den 27. juni 2018, hvor sagen udgik, da man manglede visse bilag. Sagen blev i stedet sendt tilbage til Miljø & Teknikudvalget, hvor et flertal nu har besluttet, at lave en miljøkonsekvensrapport, dog skal sagen tilbage til Kommunalbestyrelsen, der ser på den til næste møde, hvorefter Miljø & Teknikudvalget kan gå videre med en miljøkonsekvensrapport, hvis det besluttes.

”Hanne Olesen (S) og Niels Erik Danielsen (Enh.) stemte for, at man sendte sagen videre til kommunalbestyrelsen, hvorimod de øvrige tre medlemmer af Miljø & Teknikudvalget hellere så, at man blot gik i gang med at lave miljøkonsekvensrapport med det samme,” fortæller Jacob Beck (V), der er formand for Miljø & Teknikudvalget.

Mange af de spørgsmål og bekymringer, som folk i området har, så som lugtgener og trafik, vil blive beskrevet i rapporten. 

”Udvalget får den rapport, og vi ser, inden vi sender den i høring, om det er værd at gå videre med,” siger Jacob Beck.

Læs også Stil spørgsmål om kommende biogasanlægFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0