AnnonceLuk annonce
Kom på bagekursus på Mejnerts Mølle

07-10-2019

Aktivitet i det nye bageværksted hos Mejnerts Mølle. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mejnerts Mølle, i Forsinge lige uden for Kalundborg, som i en årrække har været førende på økologisk mel i flere varianter, har nu bygget et bageværksted, så kunderne kan blive meget klogere på at bage det perfekte brød.

På et bagekursus hos Mejnerts Mølle vil du blive ført ind i en verden af stenkværnet mel og gamle kornsorter, skriver Mejnerts Mølle ved Kalundborg, på deres hjemmeside.

Bagekurser er en ny aktivitet på møllen, et helt nyt bageværksted er bygget op, så der er plads til mindst 12 kursister på hvert hold, som selvfølgelig skal have mel mellem hænderne, og når kurset er forbi efter ca. fire timer, vil kursisterne være meget klogere på hvordan man bager med og vedligeholder en surdej, hvordan du ælter dej korrekt, koldhævning, straksbagning, sprød skorpe, store lufthuller og meget, meget mere.

”Bageværkstedet skal være med til at fuldende oplevelsen i at besøge Mejnerts Mølle, komme ud og få muld under neglene i marken, opleve mølleriet for at se hvordan melet bliver malet, og så komme op i vores nye bageværksted og bage med vores mel, det giver rigtigt god mening” fortæller Peter Mejnertsen, medindehaver af Mejnerts Mølle.

Det nye bageværksted skal, ud over kurser for hr. og fru Danmark også benyttes af møllens industrikunder, storkøkkener og netværksgrupper. Og i forbindelse med etableringen af det nye bageværksted er Mark Zeuch blevet ansat som brødudvikler og bage ekspert.

Et bagekursus på Mejnerts Mølle inkluderer også en rundvisning på møllen, lige som kursisterne får en goodiebag med melprodukter med hjem.

Ud over almindelige bagekurser afholdes der flere gange om året specialkurser. I søndags var surdejsnørden Benjamin Wolters på besøg i bageværkstedet for at undervise i surdej, et kursus som var udsolgt på rekordtid og hvor deltagerne kom fra det meste af Danmark.

Tilmeldning og mere information om bagekurser finder man på Mejnerts Mølle nye hjemmeside www.mejnerts.dk

Bagekurserne afholdes i Bageværkstedet på Mejnerts Mølle, Forsingevej 4, 4470 SvebølleKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0