AnnonceLuk annonce
Kørsel og parkering på ’Øen’ er nu permanent

07-03-2017

Kørsel og parkering er nu gjort permanent. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Nu må du køre i bil på den østlige del af Kordilgade og parkere bilen i op til 30 minutter, når du skal handle i området.

Et forsøg med at tillade kørsel og parkering i den østlige ende af Kordilgade, kaldet Øen, i Kalundborg er nu gjort permanent. Det har Teknik- og Miljøudvalget netop vedtaget.

På baggrund af en henvendelse fra Kalundborg Handelsstandsforening vedtog udvalget i november 2015 at nedlægge den østlige del af Kordilgade (Øen) som gågade og tillade kørsel og parkering. Udvalget vedtog endvidere, at ordningen skulle evalueres efter et år.

Efter et års prøveperiode har sagen været sendt til høring hos Kalundborg Handelsstandsforening samt de nærmeste beboere mod Øen med henblik på at få deres oplevelser af de trafikale ændringer. 

Ved fristens udløb den 20. januar 2017 var der indkommet høringssvar fra Kalundborg Handelsstandsforening, der blandt andet skriver.

"Efter foreningens opfattelse har dette været en positiv oplevelse, hvilket bakkes op af vore medlemmer, udsagn fra øvrige butikker i området samt en lang række handlende, som vi har været i dialog med i perioden siden forsøgets start."

I forbindelse med den trafikale ændring på Øen har det vist sig nødvendigt at opstille bænke og blomsterkummer i den sydlige side for at forhindre parkering, da denne ulovlige parkering blev foretaget på fortovsarealet, og i øvrigt var til stor gene for den øvrige trafik på Øen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0