AnnonceLuk annonce
Kørelærer idømt stor bøde

15-02-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Retten i Holbæk idømte i går, torsdag, en kørelærer fra Høng ti dagsbøder af kr. 1.000,- for at have anført urigtige oplysninger og for overtrædelse af kørekortbekendtgørelsen.

Udover de 10.000 kr., som kørerlæreren fra Høng blev idømt til at betale i Retten i Holbæk torsdag, skal han også betale sagens omkostninger. Kørelæreren fra Høng erkendte, at have ændret dato på flere kørelektioner i sommeren 2017. Han forklarede Retten i Holbæk, at han gjorde det for at hjælpe eleverne, men han kunne nu godt se, at han ikke havde handlet korrekt, skriver sn.dk.

Kørerlæreren, der i øvrigt stadig arbejder som kørelærer, forsøgte at omgå reglen om, at elever skal have modtaget 14 ud af 16 lektioner i manøvre på vej, ud over teorilektioner, inden de går til teoriprøve. Ved at omgå reglen, kunne nogle af køretimerne således gemmes til ventetiden mellem teori- og køreprøve, da der i sommeren 2017 var meget lang ventetid på køreprøverne.

”Jeg lod mig presse til at gemme to lektioner til ventetiden, så de havde fire lektioner i stedet for to. Det var dumt set i bagklogskabens lys, sagde kørelæren, der også erkendte, at have undladt at følge undervisningsplanerne og derved ikke have sikret vekselvirkning mellem teori og praksis,” skriver sn.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0