AnnonceLuk annonce
Køber nye højtaler for flere millioner midt i en coronatid

10-11-2020

Troels Køhl Hoby-Hansen, indehaver af lyd og lysfirmaet Troels A/S, tror så meget på fremtiden, at han lige har investeret knapt 3 mio. kr. i nye højtalere. Foto: Jens Nielsen.

Af Jens Nielsen

Det lokale lyd og lysfirma Troels A/S i Føllenslev har lige investeret i 20 nye store højtaler til flere millioner. Der sker selv om 90 procent af firmaets omsætning er væk.

Troels A/S lever udelukkende af, at lave lyd og lys til store arrangementer i hele landet, bl.a. til Kalundborg Rock’er og en lang række andre musikfestivaller i helke landet, og derfor forsvandt omkring 90 procent af firmaets omsætning da statsministeren lukkede landet ned i marts måned.

Men Troels Køhl Hoby-Hansen, der i 25 år har leveret lyd og lys, tror så meget på fremtiden at han netop har købt 20 helt nye højtaler fra firmaet Meyer Sound i San Francisco, til sit festivalanlæg. Hver højtaler koster den nette sum af 140.000 kr., og dem er der købt 20 af, samlet pris kr. 2.8 mio. kr.

”Jeg har byttet mit festivalanlæg ud med den nyeste serie fra Meyer Sound, som er blandt de tre topmærker i verden. Anlægget er på alle måder smartere, bedre og fylder mindre end mit gamle anlæg,” fortæller Troels Køhl Hoby-Hansen, og fortsætter,

”Jeg har givet mit gamle anlæg i bytte, og så har banken troet på det, og jeg har selv lagt lidt penge i det, og så håber vi selvfølgelig at markedet for lyd og lys meget snart åbner igen, jeg tror på det.”

De nye højtalere var i brug for første gang i lørdags, hvor Troels A/S leverede lyd og lys til Kino den Blå Engel, til koncerten i Kalundborghallen med GasOrleans.

Kirkekoncerter og drive-in koncerter

Siden landet blev lukket ned i marts, har Troels A/S ikke haft mange opgaver, han har leverett nogle af de små mobilscener til bl.a. kirkekoncerter og drive-in koncerter, og så har Troels Køhl Hoby-Hansen været med rundt i landet sammen med udendørskoncerterne ’Vi elsker 90’erne’.

Sommeren er ellers gået med at få renoveret huset i Føllenslev, og så har Troels Køhl Hoby-Hansen flyttet alt sit udstyr sammen med firmaet Copenhagen Light Production, som leverer de helt store festivalscener og mobile el-generatorer, for på den måde at kunne udnytte sit udstyr endnu bedre.

”Vi har stadigvæk hvert vores firma, men nu kan vi lave en totalløsning som sikre at vores udstyr bliver brugt mere når vi nu sidder i samme hus,” fortæller Troels Køhl Hoby-Hansen.

Hjælpepakker er op ad bakke

Troels A/S har som så mange andre firmaer fået del i regeringens hjælpepakker, men Troels Køhl Hoby-Hansen er på ingen måde imponeret.

”Det med at regeringen står og lover at de forbedrer hjælpepakkerne, ja god dav do, det er meget frustrerende, at der stilles 1000 spørgsmål, og selv om vi har det lokale revisionsfirma Beierholm til og stå for det, og vi følger lovgivningen 100 procent, så er det så meget op ad bakke,” siger Troels Køhl Hoby-Hansen, og fortsætter,

”Vi skulle fx lave lyd og lys for Status Que til to koncerter i Danmark, og selv om vi har en mail fra arrangørerne om, at koncerterne er aflyst og de er aflyst på Billetnet, så bliver vi stadig spurgt, hvordan vil i bevise at det er aflyst, det er vildt irriterende når man ellers driver forretning helt efter lovgivningen.”

Tror på festivaller i 2021

Den lokale lyd og lysmand tror på, at der igen i 2021 kan afvikles koncerter og festivaller i Danmark.

I øjeblikket testes et system, hvor hver festivalgæst går gennem en sluse for at få taget en coronatest, som der så er svar på inden for 30 sekunder, og festivalpladsen vil blive delt op i felter med hver 1000 gæster, på den måde burde festivalerne kunne afvikles sikkert, oplyser Troels Køhl Hoby-Hansen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0