AnnonceLuk annonce
Knapt 1. mio. kr. i støtte til Kalundborgvirksomheder

18-09-2019

Af Jens Nielsen

Bestyrelsen i den lokale aktionsgruppe (LAG) for Midt-Nordvestsjælland havde en særdeles travl mandag. Her gennemgik og drøftede man nemlig de 32 modtagne ansøgninger om støtte til projekter, der kan være med til at skabe liv og vækst i landdistrikterne i de fem kommuner Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø. I Kalundborg Kommune har fire projekter fået støtte.

Ved at hive og slide lidt i budgetterne lykkedes det faktisk bestyrelsen for LAG Midt-Nordvestsjælland at finde penge til at støtte hele 18projekter – det er det højeste antal på én gang. Det samlede støttebeløb landede tæt på 4 mio. kr., der nu skal være med til at støtte LAG’ens fire hovedområder: Helt små virksomheder, øget turisme, iværksætteri og entreprenørskab samt bosætning.

I Kalundborg Kommune har fire projekter fået tilsagn om støtte til et samlet beløb på godt 900.000 kr.

Kalundborgfirmaet Briiso Facadesystem ved Lars Andersen, får 400.000 kr. til udvikling af en facaderobot som kan montere murstensskaller efter facaden er blevet isoleret.

De to vingårde på Røsnæs, Dyrehøj Vingård og Barfod Vine får hver 200.000 kr., dels til opførelse af et orangeri som restaurant på Dyrehøj Vingård, mens Barfod Vin skal bruge pengene til et økologisk vineri på deres vingård på det yderste Røsnæs.

Endelig er der 112.386 kr. til Costa Kalundborg Kaffe til udvikling af et kafferisteri i den nye café i Kalundborg Havnepark.

Et meget stærkt felt

”Vi kan virkelig mærke, at man rundt omkring har fået øjnene op for LAG-ordningen – ikke mindst hos de helt små virksomheder og iværksættere. Det er vi rigtigt glade for. Også fordi vi er den eneste pulje inden for landbrugsprogrammet, der bliver målt på skabelse af arbejdspladser.”, udtaler formand Flemming Engtoft Larsen fra Kalundborg og fortsætter: ”Feltet var rigtig stærkt denne gang med virkelig gode projekter, og det var også grunden til, at vi bestræbte os på at give en hjælpende hånd til så mange som muligt. Det er fantastisk at opleve, hvordan LAG-støtten nogle gange er den X-faktor, der sikrer, at gode idéer får luft under vingerne og er med til skabe ny energi og liv i vores område.”Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0