AnnonceLuk annonce
Knap 1,5 mio. kr. i støtte fra Novo

30-06-2021

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Novo Nordisk Fonden støtter Knowledge Hub Zealand, Kalundborg Kommune, EUC Nordvestsjælland og Absalon med 1.496.040 kr. til projektet Bio-TEK-Future.

Knowledge Hub Zealand modtager sammen med projektpartnerne; Kalundborg Kommune, EUC Nordvestsjælland og Absalon knap 1,5 mio. kr. i støtte fra Novo Nordisk Fonden til projektet ”BioTEK-Future”. BioTEK-Future projektet skal styrke børn og unges teknologiske og naturfaglige nysgerrighed gennem innovative og anderledes oplevelser i forløb, hvor eleverne blandt andet oplever, hvordan konkret læring er koblet til uddannelses- og karrieremuligheder.

I projektet udvikler og afprøves samarbejder om STEM-undervisning mellem virksomheder, grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Kalundborg Kommune. Centralt for samarbejdet er, at skoler og ungdomsuddannelser indgår som et element i hinandens undervisningsforløb. Der arbejdes med 40 lærere og 600 børn og unge i projektet. Der udvikles i alt 18 undervisningsforløb inden for temaerne robotteknologi og food science til kommunens grundskoler og ungdomsuddannelser. Efter projektperioden indgår forløbene i en materialebank forankret i Kalundborg Skoletjeneste, og udrulles til alle kommunens grundskoler og ungdomsuddannelser som ”plug and play” forløb indeholdende en materialekasse og et undervisningsforløb.

”Initiativet med BioTEK-Future er i forlængelse af vores folkeskolestrategi, som kommunalbestyrelsen besluttede i foråret 2021. Her fremgår det blandt andet, at folkeskolerne i Kalundborg Kommune kan anvende vores fælles skoletjeneste, som faciliterer læringsaktiviteter på eksempelvis det naturfaglige område,” fortæller Michael Gravesen, direktør for børn og ungeområdet.

BioTEK-Future projektet sker i et samarbejde mellem Knowledge Hub Zealand, Kalundborg Kommune, EUC Nordvestsjælland og Absalon, hvor hver projektpartner spiller en aktiv rolle. Projektet understøtter således en strategisk indsats for at styrke samarbejdet- og skabe synergier på langs og tværs af STEM-uddannelseskæden i Kalundborg Kommune.

”Vi ser projektet som en ambitiøs og vigtig indsats på skoleområdet, der taler direkte ind i hele den store uddannelsesmæssige satsning, vi oplever i og omkring Biotekbyen Kalundborg lige nu,” siger Christian Beenfeldt, projektchef for Knowledge Hub Zealand, og fortsætter: ”Blandt andet åbner Absalon her til sommer nyt stort campus der skal huse diplomingeniøruddannelser i bioteknologi og maskinteknologi, og Helix Lab slår ved årsskiftet dørene op til nyt og topmoderne center, der skal være omdrejningspunkt for samarbejde mellem virksomheder i Kalundborg og universiteterne i hele Danmark. Helix Lab er i øvrigt skabt med støtte fra Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk og Novozymes på samlet 120 mio. Til efteråret ser vi desuden også frem til, at Maskinmesterskolen i København starter den praktiske del af maskinmesteruddannelsen i vores nabokommuner Holbæk og Slagelse, samt længere østpå i Næstved. Så der sker rigtig mange spændende ting på uddannelsesområdet i Region Sjælland lige nu.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0