AnnonceLuk annonce
Klar til kamp mod snemasserne

23-02-2017

Obel Transport i Kalundborg er klar til at tage kampen op mod snemasserne. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Ifølge DMI rammer et kraftigt snevejr landet i løbet af aftenen, Obel Transport har gjort sneplov og saltspreder klar.

Voldsomt vejr, farligt vejr, sådan lyder varslet fra såvel DMI og TV2 Vejret, og det første sne har ramt Jylland. 

”Kraftigt snefald, 15-20 cm sne på seks timer og sammenlagt op omkring 20 cm i varslingsperioden. Generelt ventes der at falde mellem 5 og 15 cm sne. Stedvis kan der forekomme kraftigt snefald med 15 til 20 cm sne på seks timer. Kraftig sne medfører hurtig lukning af udsatte veje pga.. fygning og dannelse af snedriver, nedsat sigt, risiko for standsning af kollektiv trafik”, sådan lyder det fra DMI.

Politi og beredskab har holdt møde om situationen, og hos landets vognmænd er man også klar til kampen mod snemasserne.

I Kalundborgområdet har vognmand Peter Obel, og hans chauffører, gjort flere lastbiler klar med sneplov og saltspreder.

Obel Transport sørger for at holde veje fri for sne og is med fire lastbiler, på strækningen mellem Kalundborg og Slagelse, og seks lastbiler bliver sat ind på Skovvejen mellem Kalundborg og Regstrup, endvidere klarer mindre biler små veje og parkeringspladser i Kalundborg.

Mandskabet kaldes ud via en alarm fra Vejdirektoratet, som sidder i Ålborg og overvåger landets store veje. Når chaufføren sidder i bilen får han en melding om doseringsforholdet mellem salt og vand, det er nemlig saltvand som spredes på vejen, det giver en mere nøjagtig placering af saltet og en bedre virkningsgrad.Saltsprederen kan kaste saltvandet op til seks meter til hver side.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0