AnnonceLuk annonce
Klar til historisk race i fin Opel Kadett GTE fra 78

15-05-2019

Peter Obel klar til at køre classic race i sin Opel Kadett GTE. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Peter Obel Kalundborg er klar til at køre historisk race i en nyindkøbt meget fin Opel Kadett GTE fra 1978. Første løb er i weekenden i Århus.

I mange år har Peter Obel været at finde bag rattet i en af Århusteamet, Team Sallys racerbiler til langdistanceløb på motorbaner over hele verden, men nu kaster Peter Obel sig over historisk race i en nyindkøbt Opel Kadett GTE fra 1978.

”Jeg jo altid sagt, at når jeg blev for gammel til at køre med på de store baner i internationale løb, så ville jeg køre historisk herhjemme, jeg kører altså stadigvæk langdistanceløb, men nu var bilen der,” siger Peter Obel, som stiller til start i Classic Race Århus i den kommende weekend.

Den fine Opel Kadett GTE har kørt i Tyskland, så kom den til Danmark, videre til Norge og nu er den retur i Danmark hos Peter Obel, som har haft bilen skilt totalt ad, men nu er den klar til race, nymalet i røde og hvide farver.

Bilen har en 2.0 liters motor med to store 48 mm. Weber karburatorer, og den yder 200 hk.

I Århus skal Peter Obel køre i klassen med biler fra 1976-81, og der er biler med som har langt flere hestekræfter, så der skal holdes på når starten går.

Peter Obel har planer om også at køre Copenhagen Historic Grand Prix i august, og kunne også godt finde på at køre til Spa i Belgien i juli måned, hvor Europas største historiske motorfestival finder sted. Men først gælder det altså løbet i Århus i den kommende weekend i den 'nye' bil fra 1978.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0