AnnonceLuk annonce
Klar til Hesteskue og Kræmmermarked for 43. gang

02-07-2019

Der er omkring 100 spændende kræmmerboder på weekendens store hesteskue og kræmmermarked i Gørlev. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mere end 100 heste, spændende kræmmerboder, erhvervsudstilling, Kim Larsens tivoli, stort hesteoptog gennem Gørlev, hesteshows og cirkusprinsessen Charmaine Berdino - er noget af det, der kan opleves, når der i den kommende weekend afholdes hesteskue og kræmmermarked for 43. gang i Gørlev.

Igen i år er arrangørerne bag det store hesteskue i Gørlev klar til, for 43. gang, at holde traditionerne i hævd. I den kommende weekend, den 5. til 7. juli, vil der på markedspladsen, Søkrogen i Gørlev, være både tivoli, boder, heste og meget mere.

Fredag byder på kræmmermarked og tivoli, men lørdag er dagen, hvor årets hesteskue og kræmmermarked for alvor tager fat. Traditionen tro vil der være et flot optog gennem Gørlev lørdag formiddag, med start kl. 10. Det vil som tidligere år være en belgierhest, der rider i spidsen med Gørlevudvalgets fane. I år køres musikervognen af Anders Høgh, og det er musiker Mogens Petersen, der vil underholde med musik. Med på vognen er også Kalundborg kommunes borgmester Martin Damm, der efter ankomsten til pladsen, vil holde sin åbningstale.  

Hesteoptoget er en mangeårig tradition – og det er altid spændende at se de flotte vogne og ofte meget opfindsomme udklædninger hos rytterne. På torvet i Gørlev vil der som sædvanlig blive uddelt stemmesedler, så der kan være afstemning om den bedste ekvipage.  For at alle heste og vogne skal blive set bedst muligt, vil optoget igen i år, køre to gange rundt om torvet.

Underholdningen lørdag indeholder også opvisning med de meget smukke sorte frisere, tinkeropvisning, belgieropvisning og bueskydning. Derudover kommer politihundeforeningen og giver opvisning med deres dygtige hunde. De mindste har mulighed for at ride på en pony, og som altid vil der være overraskelser i dagens showopvisninger, så mød frem og få en god oplevelse.  

Lirekassemanden er efterhånden en af de mange gode traditioner på årets skue og han vil som tidligere år gå rundt og underholde gæsterne på pladsen.  

Lørdagen byder også på et flot show med hestedressur af Charmaine Berdino fra Cirkus Arena.

Søndag

Som altid står søndag i hestenes tegn og skuet åbnes med tale af Gunver Jensen, 2. viceborgmester i Kalundborg kommune.  

Søndag er dagen, hvor der udpeges ”Skuets bedste” hoppe, vallak, skuets bedste veteranhest, samt afholdes mønstringskonkurrence.

Der er tilmeldt 103 hopper og vallakker, samt tre samlinger til skuet i Gørlev søndag den 7. juli. De tilmeldte heste og ponyer fordeler sig på racerne Belgier, Fjordheste, Gotland Russ, Haflingere, Islandske heste, Knabstruppere, Miniatureheste. Shetlændere, Welsh, Tinkere, Sports ponyer, Nordsvenske heste, og New forrest.  Som tidligere år vil der være åben pointgivning, så publikum kan følge med i voteringen.

Dagen sluttes på festlig vis med præsentation af alle udstillede hesteracer og uddeling af ærespræmier.

Alt udsolgt

Der har som altid været udsolgt til årets kræmmermarked meget længe. Igen i år har Ca. 100 kræmmere og udstillere har fået stadeplads. Som noget nyt vil Handels- og Erhvervsforening for Gørlev og omegn komme med en række spændende udstillinger.

Markedet tilbyder et stort og meget alsidigt udvalg af varer der strækker sig over bl.a. blandede kræmmervarer, træsko, tøj, smykker, krydderier, garn, ride udstyr og meget mere.

Hesteskue og kræmmermarkedets mangeårige samarbejdspartner, Søren Tullesen fra Skipperkroen, sørger igen for, at der er masser af mad og drikke på pladsen. Der vil som altid være mulighed for at købe bl.a. is, øl/ vand, pølser, kaffe, kage, mad m.v.

 

 

 

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0