AnnonceLuk annonce
Klar med e-sport midt i næste måned

05-08-2017

Modelfoto

Af Jens Nielsen

TGU (Tømmerup Gymnastik og Ungdom) er som den første forening i Kalundborg Kommune, klar til at tilbyde e-sport (elektronisk sport) til medlemmerne allerede fra midt i september måned.

Interessen for e-sport vokser med rekordfart, såvel på verdensplan som i Danmark. TGU hopper nu med på vognen og tilbyder allerede fra midt i september, e-sport til en helt ny målgruppe af medlemmer.

TGU har sammen med Høng GF fået bevilliget 125.000 kr. hver fra Folkeoplysningsudvalget i Kalundborg Kommune. For TGU’s vedkommende er det kun omkring det halve af det som ansøgningen lød på.

”Vi havde søgt om 335.000 kr., dels til indretning af e-sport lokale i en del af cafeteriet i Tømmeruphallen, dels til køb af udstyr, alarmanlæg og sikring, men vi har holdt møde i bestyrelsen og vedtaget at selvfølgelig skal vi i gang alligevel, vi har besluttet en plan B, vi skal have gang i de 35 drenge som står og gerne vil melde sig ind i foreningen, faktisk er det kun to ud af de 35 som i forvejen er med i en idrætsforening, så for mig er det bare et billede på, se at komme i gang”, fortæller Trine Grue Werth, foreningskoordinator i TGU.

Køb en stol

TGU har fundet et andet lokale i Tømmeruphallen, som nu indrettes til e-sport, der er fundet et bedre tilbud på de 11 computere som skal være i e-sports lokalet, og så har TGU valgt at tage selve gamerstolene ud af budgettet og sælge dem enkeltvis til sponsorer.

”De skal have en lækker gamerstol at sidde i, vi får ikke de unge mennesker til at sidde på en eller anden pind, derfor har vi valgt at sælge stolene til sponsorer for 3000 kr. stykket mod at de får deres navn på stolen, og faktisk har vi allerede solgt de fem”, fortæller Trine Grue Werth.

TGU har allerede både frivillige og instruktør klar til e-sport afdelingen, men er der andre som vil bidrage med hjælp til den nye sportsgren skal man bare henvende sig.

Styrker de unges sociale liv

Når idrætsforeninger kan tilbyde e-sport, kan det være med til at styrke de unges sociale liv ved at flytte de unge fra kælderværelserne og hen i foreningens fællesskab. Foreningen kan også tilbyde noget struktur til gamerne.

Samtidig er der stort fokus på, at hvis du vil være en dygtig gamer, så duer det ikke kun at spise pizza og chips – du skal også være i god fysisk form. Så fysisk træning kan tænkes ind som et element i e-sports-træningen.

I TGU satses på gruppen af unge piger og drenge mellem 12 og 25 årKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0