AnnonceLuk annonce
Erhverv: Fra storby til provins

22-09-2016

Christina Christensen (tv) og ejer af  KLAN & COMPANY, Pernille Houg. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Pernille Houg er oprindeligt fra Kalundborg. Her er hun opvokset, og efter en afstikker til Jylland for at uddanne sig til butiksdekoratør, vendte hun tilbage til Kalundborg for at uddanne sig til grafiker. Men hun rejste siden til København, hvor hun oprettede virksomheden KLAN & COMPANY, og i mange år arbejdede som selvstændig grafiker. I dag er Pernille Houg tilbage i barndomsbyen med sit firma, og hun kan i år fejre 15 års jubilæum med KLAN & COMPANY.

I dag ligger KLAN & COMPANY på Holbækvej i Kalundborg, der er travlt, og én er blevet til to. Pernille Houg kom tilbage til Kalundborg i begyndelsen af 2014, og ansatte i januar 2015 Christina Christensen, som også er uddannet grafiker. Faktisk er de begge uddannet fra ReklameService i Kalundborg for mere end 20 år siden. Derudover har de kendt hinanden fra barnsben, da de har spillet fodbold sammen. I år kan KLAN & COMPANY fejre 15 års jubilæum, hvoraf de tre af årene har været med base i Kalundborg.

Navnet ’KLAN & COMPANY’ udsprang nærmest tilfældigt af, at en barndomsven til Pernilles bror, kaldte Houg-familien for ’Klanen’, da familien er så godt sammentømret, og har et godt fællesskab. KLAN & COMPANY har da også lejet sig ind på 1. salen hos Houg Tømrer- og Snedkerfirma, som drives af Pernilles brødre, Ole og Rasmus Houg. ’Klanen’ er altså samlet igen.

KLAN & COMPANY har stadig størstedelen af deres kunder i København, men det er ikke et problem.

”Med det arbejde, vi udfører, kan vi jo i princippet have base alle steder, og vi kører gladelig ind til vores kunder i København, når det er nødvendigt. Vi har selvfølgelig lokale kunder, men da vi mest arbejder med projektstyring, ligger mange af kunderne i Københavnsområdet,” siger Pernille Houg.

Det er primært inden for de tre hovedområder; medicinalbranchen, sports- og svømmeanlæg samt telekommunikation, at de to piger pt. har mange kunder.

”Vi bliver typisk ansat til større og sammenhængende projekter, men det betyder selvfølgelig ikke, at vi siger nej til enkeltstående og mindre opgaver. Fx har KLAN & COMPANY lavet grafisk arbejde for Frisør Breiner Coiffure og danARTICA i Kalundborg, både da vi lå i København og nu, hvor vi er flyttet,” fortæller Pernille Houg og fortsætter:

”Jeg begejstres, når mindre virksomheder tager deres markedsføring seriøst og tør iværksætte noget ud over det sædvanlige, har gode idéer og deraf skaber succes. Selvfølgelig findes de også i provinsen.”

KLAN & COMPANYs opgaver er med hovedvægt på layout og design af tryksager. Kundeporteføljen rummer især klienter, hvor bureauet er ’med hele vejen’ i de markedsføringsmæssige tiltag.

”Vi laver mange informations- og salgsmaterialer, og vi arbejder i det hele taget rimelig bredt, da vi har mange forskellige opgaver fra forskellige virksomheder,” siger Christina Christensen.

Storbyen er skiftet ud med provinsen

Kundemæssigt har det ikke betydet det store for Pernille Houg at flytte firmaet til hjembyen i stedet for storbyen, da mange af kunderne stadig er fra Københavnsområdet, men til gengæld har det betydet noget, at hun nu arbejder sammen med Christina Christensen, da Pernille dermed ikke længere skal arbejde 18 timer i døgnet.

”Det har betydet meget på privatfronten, at Christina er kommet ind i billedet. Nu arbejder jeg mindre, hvilket også var nødvendigt, ikke mindst da jeg fik min datter. Jeg har ofte haft alt for travlt, men havde ikke rigtig lyst til at have nogle ansatte. Men da jeg kom til Kalundborg, var timingen perfekt, fordi Christina pludselig var ’en mulighed’, og hende havde jeg lyst til at ansætte,” siger Pernille Houg.

Til spørgsmålet om, hvorfor de to arbejder så godt sammen, er de ret enige.

”Vi supplerer hinanden super godt. Christina er organiseret og struktureret - det er jeg ikke på samme måde. Men vi er perfektionister begge to, og er i det hele taget ret ens på mange områder. Derudover elsker vi begge vores fag, og har et oprigtigt ønske om at levere varen,” siger Pernille Houg, der bliver suppleret af Christina Christensen:

”Pernille er god til at bevare overblikket på de store projekter, hvor hun har gang i mange ting på én gang. Derudover er hun god til at tale med alle.”

KLAN & COMPANY har åbent fra mandag til fredag, og holder til på Holbækvej 5A i Kalundborg på 1. salen hos Houg Tømrer- & Snedkerfirma.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0