AnnonceLuk annonce
Kinesere forhandler stadig om det tidl. sygehus

24-09-2019

Endnu en kinesisk delegation er på besøg i Kalundborg i disse dage i forbindelse med, at de vil købe det tidligere sygehus i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag formiddag var der møde på Kalundborg Rådhus, i forbindelse med, at endnu en kinesiske delegation er i byen, da interessen for det tidligere sygehus i Kalundborg stadig er der.

En delegation på seks kinesere ankom i går til Kalundborg i forbindelse med, at man stadig overvejer at købe det tidligere sygehus og anlægge et videnskabs- og teknologicenter der. Med til mødet var Christian Beenfeldt, der er projektchef for Knowledge Hub Zealand, kommunaldirektør, Jan Lysgaard Thomsen, direktør, Michel van der Linden, tidligere erhvervsdirektør, Hans Søie samt direktør ved Professionshøjskolen Absalon, Daniel Schwartz Bojsen. Derudover selvfølgelig den kinesiske delegation bestående af Li Tao, Executive director, Hope Education Group, Guo Jiani, Director of office, Hope Education Group, National Life Science Group, Liu Zhe, Vice president, National Life Science Group, Liu Qian, International business consultant, National Life Science Group, Hu Zonghua, Chairman of the board, Beijing Harvay Biotechnology og Ou Tie, Secretary General, European Committee for International Promotion of Industrial Cooperatives

Kalundborg ligger strategisk godt 

Delegationen understregede flere gange, at man meget gerne vil samarbejde med Kalundborg samt resten af Danmark, blandt andet omkring uddannelse, og delegationen påpegede ydermere, at de ser det som en mulighed for, at skabe et unikt samarbejde mellem Kina og Danmark, hvad angår uddannelse og erhvervsliv. Delegationen har dog fokus på uddannelse, da det er her, man vil påbegynde samarbejdet mellem New Hope Group og Kalundborg. 

”Vi har en plan med forskellige projekter, men vi begynder med uddannelse. Dernæst kommer virksomhederne osv., men vi skal jo begynde et sted,” lød det fra delegationen.

På spørgsmålet om, hvorfor Kalundborg, lød svaret fra delegationen: ”Kalundborg er en interessant by med megen industri, herunder medicinalindustri. Vi vil meget gerne samarbejde både omkring uddannelse og erhvervsliv, men første skridt vil være at udveksle studerende samt lærer mellem Danmark og Kina. Vi har allerede et samarbejde med Syddansk Universitet, og skal til Århus i morgen og snakke om uddannelse inden for landbrug."

Kalundborg - en grøn by

Derudover fremhævede kineserne også Kalundborg, fordi byen har symbiosen, og tænker grønt, noget de mener, at man kunne lære meget af i Kina. Landet udvikler sig hurtigt, men på miljøfronten har de udfordringer, og de er derfor interesseret i at lære mere omkring, hvordan virksomheder arbejder mere grønt i Kalundborg. 

Den kinesiske delegation udvekslede små gaver med de forskellige mødedeltagere, og således modtog de en bog om Kalundborg, mens danskerne modtog en lille panda i porcelæn. Det er i øvrigt den tidligere erhvervsdirektør, Hans Søie, fra det lokale firma HS Business Consult, der har skabt kontakten til kineserne.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0