AnnonceLuk annonce
Forhandling med kinesisk delegation om sygehus er i gang

29-05-2019

Kinesisk delegation i Kalundborg for at forhandle om det tidligere sygehus. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag eftermiddag var der pressemøde på Kalundborg Rådhus, i forbindelse med, at en kinesiske delegation er i byen, fordi de er interesseret i at købe det tidligere sygehus i Kalundborg.

En delegation på seks kinesere har i dag været rundt i Kalundborg by samt tilbragt en del tid på det tidligere sygehus i Kalundborg, som de påtænker at købe og lave til et videnskab- og teknologi center. Derudover har de ydermere været lidt rundt og set industrien omkring Kalundborg. 

Delegationen, der består bl.a. af topledere fra Jinan Innovation Zone og investorer fra en meget stor kinesisk virksomhed, Tongkes World, der arbejder med biomedicin, kommer fra Jinan, en by med 7 mio. indbyggere, som er hovedstaden i Shandong provinsen, hvor der er knap 100. mio. indbyggere.

Delegationen understregede flere gange, at man meget gerne vil samarbejde med virksomhederne i Kalundborg samt i resten af Danmark, og at de ser det som en mulighed for, at skabet et unikt samarbejde mellem Kina og Danmark.

Vil gerne samarbejde med Danmark

På spørgsmålet om, hvorfor Kalundborg, lød svaret: ”Kalundborg er en interessant by med megen industri, og Novo Nordisk ligger her. Vi vil meget gerne samarbejde med virksomheder i Kalundborg og i resten af Danmark. Vi skal se det som et vindue, hvor vi alle får mulighed for at lære. Derudover kan vi skaffe danske virksomheder kontakt til Kina, og danske virksomheder kan hjælpe kinesiske.” 

På spørgsmålet om, hvorvidt der er job til kalundborgenserne, hvis de køber det tidligere sygehus og laver videnskab- og teknologi center, lød således også et klart ja.

Der er helt sikkert jobs for de lokale. Vores hovedformål er at facilitere innovation og videnskab, og det vil helt sikkert være til fordel for den lokale økonomi. Ligesom vi vil få studerende herop fra Kina, hvilket vi sikkert også kan samarbejde med danskerne om, og der vil være gode muligheder for hjælp, hvis man fx vil starte virksomhed i Kina - eller vil studere der.”

Ydermere fortalte delegationen, at man selvfølgelig ville overholde landets love, og netop hjælpe hinanden med de forskellige regler, der er i et land således, at man kan oparbejde en fælles platform, der er givende for både danske og kinesiske virksomheder.

”Der er tale om et gensidigt samarbejde, hvor vi kan hjælpe hinanden.”

Det er Hans Søie fra det lokale firma HS Business Consult, der har skabt kontakten til kineserne, der vil sende en delegation tilbage til Kalundborg den 10. juni, hvor de vil være længere i deres forhandlinger, og forhåbentlig snart få kontrakten på plads.

Kalundborg er smuk

De seks kinesere i delegationen synes i øvrigt, at Kalundborg er meget smuk, og har følt sig rigtig godt taget imod.

”Her er meget smuk natur. Det er præcis som at se et maleri, og alle er så søde og gæstfri,” lød det samstemmigt fra delegationen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0