AnnonceLuk annonce
Kildeskovens 100 års jubilæum fejres

13-11-2018

Kildeskoven fejrer 100 års fødselsdag. Foto: Jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

I Kalundborg by ligger Kildeskoven, der blev tilplantet for 100 år siden. Stier forbinder veje, og mange, både på cykel, til bens med eller uden en hund, i løbesko eller vandresko, har passeret under kronerne i den smukke skov gennem tiden. 

I dag ejer kommunen skoven, der udfylder slugterne mellem Bredekildevej og Esbern Snaresvej, og i år fejrer man Kildeskovens 100-års jubilæum med et fyraftensarrangement fredag d. 16. november fra kl. 14 til 16, hvor alle kommunens borgere er inviteret.

Der vil være tale, kage og rundvisning, og de nye skilte i skoven vises frem. Skiltene fortæller både om den historiske anvendelse af kildevandet til jernbanens damplokomotiver, og om de naturforhold, der nu råder i skoven.

En urørt skov

Kildeskoven holdes i dag som en urørt skov, hvor naturen, planterne og dyrene får lov at udfolde sig frit, så længe stierne kan betrædes sikkert. Der vil altså ikke blive fældet træer, og plantet nye i skoven, og de væltede stammer og nedstyrtede grene får lov at ligge (udenfor stierne) til gavn for spætter, pindsvin og al det andet krible-krable, der hører til i en naturlig skov.

Der er ingen tilmelding til jubilæumsarrangementet, parkering kan ske ved Bredekildevej/KildeskovenKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0