AnnonceLuk annonce
Kenyanske akrobater i byen

05-09-2016

Masser af akrobatik, dans og musik. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Ti børn og unge fra Kenya vil i to måneder undervise jævnaldrende danske børn og unge i verdensmål og kenyanske levevilkår. Midlet er ny-cirkus, akrobatik, dans, musik - og grænseoverskridende venskaber, mandag var gruppen på besøg på Rynkevangskolen i Kalundborg.

TAKATAKA er swahili og betyder ”skrald”. TAKATAKA er samtidig navnet på den ny-cirkusforestilling en gruppe unge fra Nairobi har med til Danmark, forestillingen er en akrobatisk og musikalsk fortælling om livet i Nairobis slum, hvor det flyder med affald, om klimaforandringer og forfald, og om menneskers kamp for at opretholde et værdigt liv.

Mandagen på Rynkevangskolen har budt på workshop sammen med 8. klasserne og over middag var der fælles forestilling for alle skolens 400 elever, et hæsblæsende show fyldt med akrobatik, musik og dans.

Gruppen skal videre til andre af kommunens skoler de kommende dage og der er en offentlig forestilling for alle interesserede på Musisk Skole lørdag d. 10. september kl 14.

Nafsi Africa

De unge artister er mellem 10 og 16 år, og med sig har de to ledere på 30. Til hverdag bor de i Nairobis slum, hvor de går i skole og arbejder, og i deres fritid træner de i den kenyanske kulturorganisation Nafsi Africa. Lærerne er professionelle artister, der selv kommer fra fattige baggrunde, men som nu for fleres vedkommende er i gang med en international karriere.

Det er dog ikke den professionelle kunst, der er det vigtigste mål for Nafsi Africa. Organisationen arbejder i nogle af Nairobis værste slumområder, og for de deltagende børn og unge er kunst og kultur en mulighed for at få selvtillid og en tro på fremtiden i en virkelighed, der ellers er præget af fattigdom og misbrugsproblemer.

Kommuner inviterer

Nafsi Africa er inviteret til Danmark af Kalundborg Kommune og den danske kulturorganisation Spor Media. Besøget bliver støttet af Danidas Oplysningsbevilling samt af de tre deltagende kommuner: Kalundborg, Skanderborg og Sønderborg.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0