AnnonceLuk annonce
Katrine er udtaget til de Paralympiske Lege

19-06-2021

Katrine Kristensen fra Kalundborg er udtaget til de de Paralympiske Lege i Tokyo.

Af Jens Nielsen

25-årig Katrine Kristensen fra Kalundborg er udtaget til de Paralympiske Lege. En drøm, hun har arbejdet hårdt på i 13 år, er nu gået i opfyldelse.

Da Katrine Kristensen fra Kalundborg for 13 år siden begyndte med at ride dressur, var drømmen, at komme med til de Paralympiske Lege. Nu er drømmen gået i opfyldelse. Katrine Kristensen  er sammen med sin hest, 18-årig Welldone, en af fire ryttere fra Danmark, der er udtaget til de Paralympiske Lege.

”Det er mit første PL, og udtagelsen er derfor et resultat af 13 års arbejde med lige netop en udtagelse til PL. Det er den vildeste følelse at være nået hertil. Jeg tror, det bliver en kæmpe oplevelse, som jeg vil huske resten af mit liv, og jeg er meget beæret over, at få lov til at skulle repræsentere Danmark,” fortæller Katrine Kristensen.

Katrine Kristensen er født med muskelsvind, og sidder i en elektrisk kørestol meget af dagen, men når hun kommer op på hesteryggen af Welldone, er hun i sit rette element.

For at kunne holde ridestøvlerne fast i stigbøjlerne er hendes fødder holdt fast med elastikker og hesten styres med to piske. I det hele taget har Katrine Kristensen en stærk vilje og en tro på, at tingene kan lade sig gøre.

Katrine Kristensen blev tilbage i 2016 Nordisk Mester, og i år har hun vundet det Danske Mesterskab for kort tid siden, og er lige vendt hjem fra et stort internationalt stævne i Holland med en 1. plads og to 2. pladser.

”Welldone har lige gået noget af det allerbedste nogensinde. I Holland red vi mod noget af det hårdeste selskab i denne sæson, så nu begynder man jo at drømme lidt om medaljer, det er megastort,” siger Katrine Kristensen og fortsætter: ”Welldone går ,som den aldrig nogensinde har gået før. Den topper på det rigtige tidspunkt.”

Den unge rytter har fået rigtigt meget hjælp for at nå sit store mål, dels fra sine forældre i Kalundborg, kæresten (som hun skal giftes med til juli) og ikke mindst fra sin træner, Kit Sørensen, der har været med Katrine Kristensen i 13 år.

Den 9. august rejser Katrine Kristensen og Welldone til Tyskland, hvor de skal være i karantæne i 10 dage. Herefter flyves hesten til Tokyo, og umiddelbart efter flyver de danske ryttere.

Når Katrine Kristensen ikke sidder på ryggen af Welldone, studerer hun jura. Hun har lige afleveret sin bacheloropgave, og skal i gang med kandidaten til vinter.

Dressurkonkurrencen til PL er inddelt i fem grader, hvor 1 er de svageste og 5 er de mest raske. Katrine Kristensen ridder dressur i grad 2.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0