AnnonceLuk annonce
Kandidaten & Lærlingen udgiver podcast

25-05-2020

Gunver Jensen og Jonas Henriksen er klar med en podcast om lokalpolitik efter sommerferien. Privatfoto

Gunver Jensen og Jonas Henriksen opstiller begge som kandidater til kommunalvalget i 2021. De starter snart optagelserne til en ny podcast, som skal gøre almindelige borgere klogere på lokalpolitik – på en sjov, interessant og anderledes måde.

Gunver og Jonas er et umage makkerpar. Gunver er lidt grå i toppen, men har mange års erfaring fra kommunalpolitik. Jonas er i starten af 40’erne og har ingen erfaring med lokalpolitik. Derfor kalder de også deres samtale-podcast for ”Kandidaten & Lærlingen”.

Lille interesse for lokal politik

Det er interessant, at almindelige borgere ikke er synderligt interesseret i lokalpolitik, selvom det påvirker os alle hver eneste dag. Politikerne tager bl.a. beslutninger om sundhed, erhverv, veje og parker, skoler og uddannelse, transport og meget andet. Det er vigtige emner, som måske kan lyde lidt kedelige, som vi ønsker at gøre spændende og interessante, skriver parret i en pressemeddelelse.

Et godt makkerpar

Gunver og Jonas er meget forskellige både hvad angår alder og politisk erfaring – og netop det kan gøre det vedkommende og interessant.

Jonas: ”Jeg har de sidste 3 år været formand for Gørlev og omegns Lokalråd og har derfor haft samarbejde med det politiske system i kommunen, men hvordan lokalpolitik fungerer ved jeg intet om – men jeg synes det er rigtig interessant. Og så er det dejligt Gunver vil være med, for hun må være en af dem med mest kommunalpolitisk erfaring i kommunen,” udtaler Jonas Henriksen.

Jeg er sikker på, at de samtaler vi kommer til at have i podcasten, bliver meget interessante – også for mig. Jonas kan sikkert stille mig nogle anderledes spørgsmål om forskellige emner, som jeg ikke selv ville have tænkt over. Så jeg er sikker på, at det nok skal blive rigtig interessant og sjovt,” siger Gunver Jensen

Vedkommende emner

”Vi skal selvfølgelig tale om det der interesserer borgerne mest, såsom ældrepleje, folkeskoler, miljø- og klima samt vedligehold af veje og parker. Men vi skal også tale om ideer til, hvordan vi kan inddrage borgerne mere i de beslutninger, der skal tages – og på hvilken baggrund de tages. Og selvfølgelig meget andet. Det bliver helt nede på jorden. Jonas har ikke beskæftiget sig med mange af disse emner før, så det skal forklares så også han forstår det,” fortæller Gunver med et glimt i øjet.

Parret har har oprettet en hjemmeside, www.kogl.dk, hvor lytterne er meget velkomne til at komme med forslag til emner eller stille spørgsmål.

Bliv orienteret om hvornår podcasten går i luften

På hjemmesiden, www.kogl.dk, er det muligt at sende sit navn og e-mail adresse – så vil man få direkte besked når podcasten går i luften. Optagelserne begynder meget snart, og forventes at være klar inden sommer – eller måske lige efter sommerferien.

Man vil kunne høre podcasten på hjemmesiden eller via den podcast app, som de fleste har installeret på deres telefon.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0