AnnonceLuk annonce
Kan vi være det bekendt?

09-07-2018

Kordilgade er et stort mønster af mærkelige ubestemmelige klatter og plamager. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kordilgade er beskidt og fremstår ikke særligt indbydende for såvel byens borgere som turisterne. Teknik- og Miljøudvalget er godt klar over at der er udfordringer.

I et læserbrev i sidste uge påpegede Ole Lauritzen at der er beskidt i Kordilgade,

”En mosaik af mågeklatter alle vegne, papirkurve der er overfyldte, eller også er der så ulækkert omkring øvrige affaldsbeholdere, så man, hvis man nærmer sig, hænger fast i gamle klatter af ubestemmelig art, kan vi være det bekendt?” spurgte han.

TV-Kalundborg gik en tur i Kordilgade sammen med formanden for handelsforeningen Vores Kalundborg, Henrik Petersson, for at se hvor stort problemet egentligt er, og lad det være sagt med det samme, der er ikke noget at råbe hurra for.

Omkring byens cafeer er der rigtigt mange mågeklatter, og hele flisebelægningen, fra Øen og til Skibbrogade, er meget beskidt, især omkring skraldespandene er det særligt slemt.

Der er ingen tvivl om at vand, sæbe og en skurebørst ville gøre underværker, stort set hele gaden er et stort mønster af mærkelige ubestemmelige klatter og plamager.

”Det er som alle kræfterne bliver brugt i havneparken, der bliver ikke gjort rent tit nok i Kordilgade, selvfølgelig skal de enkelte butikker feje for egen dør, og der er enkelte butikker vi lige har haft fat i for at forstå reglerne, men det er kommunen som skal sørge for at gaden bliver holdt ren, så man kunne godt, i hvert fald her om sommeren, lade en fejemaskine køre igennem hver dag, også i weekenden, det kan jo ikke koste en formue,” siger Henrik Petersson, og fortsætter,

”Det er altså byens ansigt udadtil, det er her folk færdes, og så er det altså ærgerligt at se det sådan her.”

Der mangler blomster

Henrik Petersson efterspørger også flere blomster i gadebilledet. For få år tilbage sørgede Kalundborg Kommune for at der var blomsterudsmykket flere steder i både Kordilgade, Vænget og Skibbrogade, men det er sparet væk, i Skibbrogade står der blot et tomt stativ der minder om en tid der var.

”De kunne da i det mindste fjerne stativet hvis det ikke skal bruges mere,” påpeger formanden, og mener at Kalundborg Kommune burde bruge flere penge på at udsmykke gaden med blomsterkummer i stil med de to som står på Øen.

”Rigtigt mange butikker har blomster i forbindelse med deres forretning, se bare den øverste halvdel af Skibbrogade, det er blevet rigtigt hyggeligt, men kommunen kunne godt følge op med flere blomster i stil med det man gjorde for få år siden,” siger Henrik Petersson.

Det kræver flere resurser

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen, er godt klar over at der er et problem og har været i dialog med både Vej og Park samt de øvrige udvalgsmedlemmer.

”Udvalget har her uden for vores normale mødeaktivitet, været i dialog med Vej og Park omkring problemet, det som der også er sket er at havneparken er kommet med ind over, og det har krævet flere resurser end man var klar over, men punktet kommer på i september, så vi er fuldt opmærksom på det, og udvalget har bedt om at man flytter det fokus der er muligt til Kordilgade og havneparken, sådan at der bliver gjort rent stort set hver dag og skraldespandene bliver tømt,” fortæller Jakob Beck Jensen, og fortsætter,

”Det skal ikke være nogen undskyldning, men det gode vejr har givet meget mere trafik i både Kordilgade og havneparken, og der har vi ikke fået sat de resurser af som er nødvendige. Det man også er oppe i mod, er mågerne, og det er man også nødt til at tage op, vi har fra udvalgets side bedt om at der bliver ekstra fokus på det.”Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0