AnnonceLuk annonce
Kan vi slå rekorden fra sidste år?

04-06-2019

Mihaela Boock-Jensen, børnebibliotekar, Kalundborg Bibliotek, og ansvarlig for konkurrencen, Sommerbogen i Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen

Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og fra den 14. juni går det løs igen, også i Kalundborg.

Biblo inviterer sammen med bibliotekerne i Kalundborg Kommune, endnu en gang alle børn i alderen 7-14 år til at dele deres læselyst i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen. Det er nemt at deltage: Læs og anmeld bøger på biblo.dk og vær med i konkurrencen om mange fede præmier. Sommerbogen 2019 åbner d. 14. juni og fortsætter frem til d. 24. august.

Bag konkurrencen står Biblo og landets folkebiblioteker, som sammen arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede 16.301 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra året før.

På biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant til de heldige, og derudover findes der fem hovedpræmievindere, når konkurrencen af slut, som hver får 5 minutter til at tømme en boghandel.

Det er Biblos redaktion og bibliotekarer, der vurderer anmeldelserne, og udvælger de allerbedste, som kåres til hovedpræmievindere.
Der foregår også masser af sjove læselyst-aktiviteter rundt omkring på bibliotekerne.

Hvad sker der i Kalundborg?

”Kan vi slå rekorden fra sidste år? Det håber vi. Deltager du i Sommerbogen her i Kalundborg Kommune, er du samtidig med i konkurrencen om en stor lokal præmie. Kalundborg Biblioteker har nemlig også vores egen spændende konkurrence. Ud over de løbende præmier, som udbydes på Biblo.dk, præmierer vi også de børn, der aflever mindst tre anmeldelser på biblioteket med en gratis bog (så længe lager haves). Og den største præmie: Børnene skal læse og anmelde 3 bøger for at deltage i lodtrækningen om de fedeste Airpods fra Apple,” fortæller Mihaela Boock-Jensen, børnebibliotekar, Kalundborg Bibliotek, og ansvarlig for konkurrencen. 

Børnene kan anmelde på BIBLO.dk eller de kan skrive på anmeldelsesark, som de kan hente på alle biblioteker i Kalundborg Kommune fra d. 14. juni. Sidste frist for aflevering er lørdag d. 24. august 2019.

Børn inspirerer børn

Sommerbogen handler om at motivere børnene til at fordybe sig i læsningen, hvor det i højere grad er på eget initiativ, frem for fordi en dansklærer fortæller dem, at de skal. Det handler også om at dele sine læseoplevelser med andre børn og blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk og få nye idéer til spændende ferielæsning.

Børnene bestemmer helt selv, hvilke bøger de vil læse og anmelde, og om de vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0