Kan udvikle sig til et distributionscenter for hele Sjælland

Unifeeder arbejder som underleverandør for A.P. Møller-Mærsk til at sejle containere for sine kunder på Sjælland. Her et unifeederskib ved Ny Vesthavn i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er allerede godt gang i aktiviteterne på Danmarks nyeste containerterminal, beliggende på Ny Vesthavn i Kalundborg. Kalundborg Havn kan udvikle sig til et distributionscenter for hele Sjælland, siger APM Terminals til branchetidsskriftet Søfart.

Den 1. marts startede APM Terminals deres nye containerterminal på et 50.000 kvadratmeter stort areal på Ny Vesthavn i Kalundborg.

Terminalen ekspederer to containeranløb pr. uge, typisk mandag og torsdag. Det er feeder-rederiet Unifeeder, der står for begge anløb. Unifeeder arbejder som underleverandør for A.P. Møller-Mærsk til at sejle containere for sine kunder på Sjælland.

Indtil videre har hvert anløb været på et godt stykke over 300 løft, så APM Terminals er kommet godt fra start.

Nu handler det for Mærsk-havneforretningen APM Terminals om at intensivere indsatsen for at overbevise containerrederierne om, at den vestsjællandske dybvandshavn er et ideelt sted at servicere sine sjællandske kunder fra, skriver Søfart.

Ifølge Dennis Lenthe Olesen, direktør for de nordiske aktiviteter hos APM Terminals, har APM Terminals så meget at tilbyde kunderne i Kalundborg, at det kun bør være et spørgsmål om tid, før andre containerrederier vil begynde at lægge vejen forbi Kalundborg. 

"Vi har mange ting på hylderne og kan meget mere end ’blot’ at modtage lastbiler med containere. Vi kører et full service-koncept i Kalundborg, hvor vi kan modtage kølecontainere, tilbyde opmagasinering og reparation af containere. Herudover har vi tomdepot, hvis vores kunder skulle få brug for flere containere,” siger Dennis Lenthe Olesen til Søfart

Kalundborg har en attraktiv placering med en havnedybde på 15 meter og direkte adgang til hovedfærdselsåren T-Ruten i Kattegat. På den baggrund mener APM Terminals, at det vil være helt oplagt at sende containere til og fra hovedstadsområdet og Sjælland ind og ud via Kalundborg.

”Vi vil gerne bidrage til den udvikling, hvor Kalundborg Havn udvikler sig til et distributionscenter for hele Sjælland al den stund, at infrastrukturen omkring Kalundborg virker godt og effektivt. Vognmændene har let ved at komme til terminalen, og vi har modtaget masser af god feedback,” siger Dennis Lenthe Olesen til Søfart.

Del