AnnonceLuk annonce
Kampen mod ensomhed: Værket har jubilæum

20-01-2020

I år har Værket fem års jubilæum. Foto: Peter Sørensen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I fem år har Værket kæmpet mod ensomhed, og kampen fortsætter. For ensomhed dræber både på individuelt og samfundsplan. Ensomhed er ikke kun et alvorligt problem blandt ældre og unge – godt 150.000 danskere mellem 30-60 år oplever ensomhed i en grad, så deres helbred kan tage alvorlig skade. Det forsøger en forening nu at gøre noget ved.

Værket opstod i 2018 i Kalundborg, men var allerede en realitet andre steder i landet i 2015. Værket er et tilbud til voksne, der oplever langvarig ensomhed, og som har mod på at møde andre mennesker og styrke deres netværk. Værket er opstået ud fra et ønske om at skabe et konkret og virkningsfuldt tilbud til voksne midt i livet, der savner andre mennesker i deres liv. 

I 2014 var Værket på tegnebrættet. I 2015 blev det en realitet. Og i februar 2020 kan der derfor fejres fem års jubilæum. Et jubilæum fyldt med gode historier, som alle tager udgangspunkt i at bekæmpe den ensomhed, der kan være så ødelæggende og demotiverende. 

”Dronningen satte ensomhed på dagsordenen i sin nytårstale. Problemet er ikke glemt og gemt. Så tak til Margrethe. Det er vi glade for. Alt, der kan være med til at belyse vores kamp mod ensomhed er tiltrængt,” siger Linda Larsen, der er aktivitetsleder i Værket i Kalundborg, og fortsætter:

”I Værket gør vi mere end bare at tale sammen. Gennem øvelser, aktiviteter og erfaringsudveksling løfter vi i flok, og rykker os sammen et bedre sted hen. Øvelser og aktiviteter varierer fra afdeling til afdeling. I Værket Kalundborg har vi blandt andet haft stor succes med at fortælle om os selv gennem musik. Alle deltagere vælger en favoritsang. Det kan være en sang, der gør os i godt humør eller betyder noget særligt for os. Hver især fortæller vi, hvorfor vi har valgt netop denne sang. På den måde kommer man til at opdage nyde sider af hinanden, som vi sikkert ikke havde regnet med. At vi nu kan fejre et så meningsfyldt jubilæum, efterlader os rørte og stolte. Vi troede på idéen fra start. Vi kæmpede for at føre den ud i livet. Og resultatet er vi stolte af.” 

Den store dag markeres 2. februar på Røde Kors Landskontor på Østerbro i København.

Vil man vide mere kan man kontakte Linda Larsen på kalundborg.vaerket@rodekors.dk eller via tlf.nr. 6161 9902. Værket afholdes i Røde Kors’ lokalafdelinger rundt om i landet, og understøttes af frivillige. Værket er udviklet af Mary Fonden og Røde Kors. Læs mere på rodekors.dk/værket

Værket 2019

  • I Kalundborg var fem frivillige aktive
  • I Kalundborg nåede de frivillige ud til 10 personer
  • På landsplan var 65 frivillige aktive
  • På landsplan nåede de frivillige ud til 177 personer


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0