AnnonceLuk annonce
Kammerater løb for gigtramte Emelia

12-10-2018

Kammeraterne fra 5. klasserne på Svebølle Skole løb for 11-årige Emilia (i midten), som er ramt af børneledegigt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kammeraterne i 5. klasserne på Svebølle Skole løb for 11-årige Emelia Neill i anledningen af både Skolernes motionsdag og Den Internationale Gigtdag.

Fredag før efterårsferien er det skolernes motionsdag, her bliver der typisk arrangeret løb for eleverne, og sådan var det også fredag morgen på Svebølle Skole, men for eleverne i 5. klasserne var der en helt speciel anledning, det er nemlig også International Gigtdag, og i den ene af de to 5. klasser er 11-årige Emelia Neill elev, og er ramt af børneleddegigt (Juvenil Artritis).

Gigtramte Børns Forældreforening havde valgt at markere dagen landet over med projektet ’Vi løber for børn med gigt’.

I Emilias 5. klasser på Svebølle skole synes kammeraterne, at det var en rigtig god ide, og både skolen og forældre bakkede op om projektet.  Flere forældre har doneret penge til T-shirts til børnene, og via et opslag på Facebook har flere ligeledes valgt at støtte.

Så Emelia og alle eleverne fra 5. til og med 9. klasse på Svebølle Skole var helt klar til motionsdag fredag morgen, hvor eleverne tog toget til Jyderup, og herefter var der løb eller gåtur gennem Jyderupskoven tilbage til Svebølle Skole, en tur på 10 kilometer.

Omkring 40% vokser fra børneleddegigten

Hvert år får ca. 120 børn og unge mellem 0 og 16 år stillet diagnosen børnegigt. En sygdom, der kan ramme i en tidlig alder, men være ligeså indgribende i barnets liv, som når voksne får gigt. Børnene oplever en hverdag med smerter, hævede og stive led, nedsat mobilitet og ekstrem træthed.

Mange børn og unge med gigt siger, at sygdommen med dens indgriben i hverdagslivet med de mange kontroller og behandlinger på hospitalet, får deres kammerater til at føle, at de trækker sig fra fællesskabet. Det kan syne sådan for andre, idet børn med gigt det ene øjeblik ikke kan lege med vennerne i frikvarteret, men kan deltage på lige fod med de andre i klassen senere på dagen i idræt. Børn med gigt vil allerhelst være som deres venner og kunne det samme som deres venner, men børnegigt er en sygdom der kan gribe hårdt ind i børnenes og deres familiers hverdag.

11-årige Emelia fik konstateret børneleddegigt i en tidlig alder og er medicineret for at holde smerterne på afstand, ligesom hun også er nødt til at have sin kørestol med sig når kræfterne slipper op, derfor var far Alex Neill også med på den 10 km. lange tur, sammen med kørestolen.

Omkring 40% vokser fra børneleddegigten, så Emelias forældre Maria og Alex Neill håber selvfølgelig at deres datter er blandt de 40%.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0