AnnonceLuk annonce
Kalundborg sætter socialøkonomi på dagsordenen

13-11-2019

kontakt@tv-kalundborg.dk

Et større fokus på de socialøkonomiske muligheder i Kalundborg Kommune skal fremme udviklingen af kommercielle virksomheder med socialvenlige tiltag og skabe flere arbejdspladser for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Etableringen af netværket ’Socialøkonomisk Netværk Kalundborg’ er et markant skridt mod målet, skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse. 

”Småjob og job til borgere fra kanten af arbejdsmarkedet kitter Kalundborg Kommune sammen. Jeg tror på socialøkonomien, som balancerer den kommercielle virksomhed med sociale hensyn – det skaber plads og rummelighed i vores lokale arbejdsmarked,” fortæller Gunver Jensen, formand for Handicaprådet. 

Kalundborg Kommune tager aktiv stilling til at fremme bæredygtig vækst med fokus på at skabe anstændigt arbejde til alle borgere. Derfor har kommunen i samarbejde med Kalundborgegnens Erhvervsråd etableret netværket ’Socialøkonomisk Netværk Kalundborg’ for socialøkonomiske og socialvenlige virksomheder. Igennem netværket kan virksomhederne i fællesskab udforske muligheder og udfordringer for den socialøkonomiske indsats i kommunen. Den 15. november afholdes netværkets opstartsmøde hos Kalundborgegnens Erhvervsråd. Der er planlagt fire møder om året for netværket.

”Vi har i Kalundborg en meget lang tradition for symbiosesamarbejde og partnerskaber. Vi ønsker med vores bidrag til socialøkonomien at bringe mennesker med ind i loopet eller bæredygtigheds-cirklen i Kalundborg. Rundt i kommunen findes en række ildsjæle, som flot løfter med i arbejdet for at skabe sammenhængskraft og job. De findes både i de socialøkonomiske virksomheder, de traditionelle virksomheder og i forenings- og uddannelseslivet. Sammen kan vi bringe socialøkonomien rigtig langt i Kalundborg,” fortæller borgmester i Kalundborg, Martin Damm. 

Netværket vil netop fungere som et partnerskab mellem Kalundborg Kommune, Kalundborgegnens Erhvervsråd og lokale kommercielle virksomheder, som agerer inden for den socialøkonomiske symbiose eller socialvenlige aktiviteter. 

Få rådgivning og sparring hos Kalundborg Kommune

Kalundborg Kommune har ansat en socialøkonomisk virksomhedskonsulent, Torben Petersen, som kan yde rådgivning og sparring i forhold til forretningskoncept, kunderelationer og organisation – også til mennesker, der har gode idéer, men ikke ved, hvordan man kommer i gang med en socialøkonomisk virksomhed. En generel vejledning kan blandt andet findes på www.socialøkonomikalundborg.dk Med udgangspunkt i denne indsats vil der på sigt blive skabt et socialøkonomisk miljø, der bidrager til det lokale arbejdsmarked, skriver kommunen i pressemeddelelsen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0