AnnonceLuk annonce
Kalundborgs erhvervsvenlighed er i top

25-06-2019

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ifølge en opgørelse fra Dansk Byggeri ligger Kalundborg helt i toppen af skalaen, blandt kommunerne på Sjælland og Lolland Falster, når man taler erhvervsvenlighed.

Dansk Byggeri har netop fået lavet en opgørelse over, hvor erhvervsvenlige de danske kommuner er, og Kalundborg er gået fra en 28. plads i 2018 til en 17. plads i 2019, hvilket sætter Kalundborg på en 2. plads i hele regionen. Hvorimod fx Holbæk Kommune er gået fra en 12. plads til en 26. plads, og Slagelse Kommune fra en 26. plads til en 38. plads.

På ranglisten for kommunal erhvervsvenlighed 2019 regionalt fordelt, dvs. Sjælland & Lolland-Falster, ligger Kalundborg altså som nr. to, kun overgået af Lejre Kommune. Faktisk bliver Kalundborg kun overgået af Lejre i egen region, Frederikssund i Nordsjælland (der sidste år lå nr. 1), og Ballerup i Hovedstadsområdet, når man tæller hele Sjælland med. Dermed er Kalundborg en af de absolut bedste kommuner på Sjælland, når man taler gode vilkår for byggebranchen.

”De her undersøgelser fra både Dansk Byggeri, DI og andre kan godt variere lidt i kvaliteten af deres data, så nogle af resultaterne skal man ikke tillægge alt for stor vægt. Det skal man huske, både når det går frem, og når det går tilbage for kommunens placering. Men når det er sagt, er det jo en fornøjelse at se, at Kalundborg ligger rigtig flot. Jeg hæfter mig især ved byggesagsbehandlingen. Her har Kalundborg Kommune reduceret sagsbehandlingstiden. Det er altså blevet hurtigere at få behandlet sin byggesag, og det kan virkelig betyde noget for den enkelte iværksætter, der gerne vil åbne sin café eller den virksomhed, der gerne vil udvide, fordi der er nye ordrer i pipelinen.
Så er der nuancer og forskellige sagstyper, men det overordnede billede er faldende sagsbehandlingstider, og det er godt. Samtidig har man valgt at ændre gebyrerne, så det ofte også er blevet billigere. Det er også rigtig godt.
Nu bliver udfordringen at holde fast i den gode service, selvom væksten i byggeriet også betyder, at der skal flere sager igennem systemet,"
siger erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd, Jens Lerager.

Mads P. Gede, der er regionskonsulent for Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster, har tidligere udtalt til tveast.dk, at det også handler om, at Kalundborg Kommune har genindført erhvervspraktik samt, at kommunen får konkurrenceudsat så mange opgaver som muligt.

”Det, man blandt andet har gjort godt i Kalundborg Kommune er, at man yder en rigtig stor indsats på folkeskolesiden. De har genindført erhvervspraktik, og det ved vi, i Dansk Byggeri, at det betyder, at der er mange flere unge mennesker, der heldigvis vælger at tage en uddannelse inden for bygge og anlæg,” siger han til tveast.dk

Mads P. Gede påpeger tillige, at det Kalundborg Kommune gør rigtig godt, er også at få konkurrenceudsat så mange opgaver som muligt, ligesom kommunen udbyder et stort antal byggeopgaver til gavn for de lokale håndværkere. Derudover har man også i Kalundborg ændret reglerne for, hvornår en håndværker skal stille arbejdsgaranti.

”De har hævet grænsen for, hvornår man skal stille arbejdsgaranti, fra forholdsvist små projekter til en halv million til, at de kun vil kræve det for projekter over en million,” fortæller Mads P. Gede til tveast.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0