AnnonceLuk annonce
Kalundborgkunstner på Bispegården 

30-04-2019

På Bispegården viser Ida Guldhammer og Ole Lejbach deres arbejde frem fra de sidste 10 års virke. Udstillingen åbner lørdag den 4. maj på Bispegården i Kalundborg, og varer til søndag den 23. juni.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Bispegårdens kommende udstilling bliver med maleren og grafikeren Ole Lejbach og billedkunstneren Ida Guldhammer.

På Bispegården viser Ida Guldhammer ligesom Ole Lejbach deres arbejde frem fra de sidste 10 års virke. Udstillingen åbnes af forfatter og kunstkender Palle Bruun Olsen. Der er fernisering lørdag den 4. maj 2019 kl. 14 på Bispegården i Kalundborg, hvor kunstnerne vil være tilstede. Udstillingen varer til søndag den 23. juni 2019. 

Ole Lejbach blev født i Kalundborg i 1951. Helt fra barndommen har han været interesseret i kunst, så meget, at han i sine sommerferier besøgte de københavnske museer, hvor han fascineredes af ikke mindst Kalundborgkunstneren J. Th. Lundbye, som Ole Lejbach synes skiller sig klart ud. 

”Han kunne noget med lyset, og ”der var en vis melankoli over Lundbyes landskaber, som om han vidste, hans liv blev kort,” siger Ole Lejbach.

Det var en anden kalundborgkunstner, Ole Lejbachs morbror Hans Sørensen, der blev ”hans akademi”, som Ole Lejbach udtrykker det. 

Ole Lejbach er kendt for sine stor blyants- og kultegninger, og på Bispegården vises arbejder fra de sidste 10 års produktion, herunder tegninger fra den topanmeldte ”Ege – ekspeditioner” – skildringer og tegninger af de ældgamle danske eges knortede eksistens, beskrevet og vist i et bogværk af forfatteren Jens Blendstrup og Ole Lejbach.

Ole Lejbach viser også værker fra sit igangværende projekt ”Genfærd”, som er tegninger af afdøde personligheder, herunder af en af Kalundborgs største originaler gennem tiderne ”Stenlars”. Den store tegning ”H. P. Fischer”, som var udstillet under Lundbyefestivalen sidste år, vil ligeledes kunne genses på udstillingen.

For billedkunstneren Ida Guldhammer er papir ikke bare papir, men et alsidigt kunstnerisk medie for billedkunstneren. Således er Ida Guldhammer først og fremmest kendt for sine karakteristiske og ofte meget store papirblade, lavet af kunstnerens eget håndlavede papir. Ida Guldhammer sammensætter papirbladene i smukke installationer og formationer. Hun fascineres af naturens blade som symbol på liv og død, så selv om kunstværkerne har en naturlig lethed, så kan man i fordybelsen af værkerne mærke et sus af alvor.

Ida Guldhammer er uddannet på Designskolen i 1986 som tekstildesigner og væver, og det var under uddannelsen i Kolding, hun kastede sin kærlighed på håndlavet papir i skulpturel sammenhæng og de utallige muligheder, som materialet frembyder. I dag er Ida Guldhammer en af Danmarks førende papirkunstnere, som forsker i papir og anvendelse af dette som kunstnerisk medie, og derigennem fremkalder nye muligheder i sit kunstneriske virke.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0